Med en straffescoring som ga 2–0 og en flott avslutning etter et lekkert gjennomspill av Martin Ødegaard, har Erling Braut Haaland skrevet seg inn med større og større skrift i historiebøkene.

Nå er både Tore André Flo og Ole Gunnar Solskjær passert. De stoppet på 23. Med de to målene i sin 25. landskamp, er spissen fra Bryne likt med John Carew på 24 mål.

Carew brukte 91 kamper.

– Det er sterkt gjort. Også er det flere kamper å spille nå, tror jeg. I vår tid spilte vi stort sett kvalik og nesten ingen treningskamper. Det var ikke mange treningskampene vi spilte. I tillegg møtte vi store nasjoner i noen av de, sier Kjetil Rekdal som følger kampen i VG-studio.

Den tidligere RBK-treneren spår at Haaland kan ende på 70 landslagsmål til slutt.

Etter tapet mot Skottland lørdag var publikum rasende og frustrerte. Spillerne var skuffet, utslitte og fulle av krampe.

Men når nasjonalsangen runget over Ullevaal stadion var det likevel ikke mange ledige seter å se. Landslaget hadde ikke mistet folket akkurat denne kvelden, selv om Nations League virker å være det eneste håpet for en plass i neste års EM.

Kypros ble spilt lave fra første stund, og det gikk et forventningsfullt brus gjennom publikum hver gang spesielt Martin Ødegaard eller Erling Braut Haaland hadde ballen.

Det var likevel ikke de to stjernene, men heller et trøndersk radarpar som skulle fikse kveldens første mål. Alexander Sørloths innlegg fant Ola Solbakken på bakerste rad. Roma-spilleren gjorde ingen feil og banket inn sitt første landslagsmål.

Norge spilte med energi, og gjestene hadde mer enn nok med å henge med. Mot Skottland hadde Erling Braut Haaland åtte ballberøringer i hele første omgang. Nå hadde han passert åtte før 20 minutter var spilt.

Likevel skulle Norge slite litt mer med å score flere mål i den første omgangen. Ikke før Stefan Strandberg headet ballen i en kypriotisk hånd ti minutter inn i andre omgang, og dommer pekte på straffemerket, kunne hjemmepublikummet puste mer lettet ut.

KONSENTRERT: Erling Braut Haaland før straffesparket som ga 2–0. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

For når Erling Braut Haaland går fram til merket blir det som regel mål. Så også i kveld.

Når Haaland spilles gjennom alene med keeper pleier det også å ende i nettsus. Et vakkert gjennomspill av Ødegaard som karen fra Bryne enkelt plasserte ballen mellom beina på keeper.

Der og da var tapet mot Skottland og den traurige kvalik-starten glemt for en skaket stund.

Så kunne kvelden vært toppet med mål fra debutantene Brice Wembangomo og Bård Finne, men begge misbrukte sine muligheter. Kristoffer Velde fikk også sin landslagsdebut.

Norge hadde null problemer med å slå Kypros, men måtte se at nullen sprakk på overtid. Da gled Grigoris Kastanos gjennom og satte ballen enkelt bak Nyland.

En slags trøstepremie etter den gigantiske nedturen mot Skottland lørdag.