Forventningene før weltervektduellen i T-Mobile Arena var enorme. Las Vegas har huset noen enorme kampsportdueller, og når to ubeseirede verdensmestere barker sammen blir det ekstra spesielt.

Crawford sto med 39 seirer, 30 av dem på knockout, mot Spence Jr sine 22 knockoutseirer på 28 kamper. Sistnevnte hadde med seg tittelbeltene til IBF, WBA og WBC, mens Crawford puttet sitt WBO-belte i potten der vinneren ville stå igjen som ubestridt verdensmester.

Oppgjøret mellom de to amerikanerne har vært en etterlengtet duell, og begge har lenge vært rangert helt i toppen uavghengig av vektklasser.

Det ble Crawford som sikret seg seieren på overlegent vis. Han er dermed historiens første herrebokser som har vunnet alle de fire store VM-titlene i to forskjellige vektklasser.

Det er snart fire år siden han hadde alle beltene i super lettvekt. Den gangen vant han på knockout mot den frem til da ubeseirede Julius Indongo.

Nå var det Spencer Jr sin tur til å få «nullen» i merittlisten knust.

NEDE TRE GANGER: Errol Spence Jr må ta telling i andre runde. Han var også nede to ganger i syvende runde. Foto: John Locher / AP / NTB

Førsterunden var jevn, men Crawford tok mer og mer over med herlig kontringsboksing.

Mot slutten av den niende runden var det over. Da hadde Spence Jr tatt imot noen knallharde kombinasjoner fra Crawford, men sto utrolig nok på bena da ringdommer Harvey Dock mente det var nok. En mørbanket Spence Jr protesterte, men skal være glad han ble spart for mer juling.

Crawford slo ned motstanderen én gang i første runde, og to i den syvende. Det var bare et spørsmål om tid før Errol Spence Jr var ferdig.

Stjernespekket

Det hører også med til historien at Spence Jr aldri hadde tatt telling i proffkarrieren før møtet med Crawford.

RINGSIDE: Eminem satt ringside etter å ha fulgt Terence Crawford inn til storkampen i Las Vegas. Foto: ETIENNE LAURENT / EPA / NTB

Det ble ikke mindre sus over oppgjøret da superstjernen Eminem dukket opp sammen med Crawford og fulgte ham inn i ringen mens han sang «Lose Yourself» foran et ekstatisk publikum.

Det skjedde etter at Crawford for en tid tilbake skrev i sosiale medier at han syntes det ville vært fantastisk om rapperen kunne følge ham inn. Eminem svarte med at Crawford var en av hans favorittfightere, og dukket altså opp i arenaen.

YouTube: Se Eminem introdusere Crawford

– Det viser litt av støtten jeg har og hvilket nivå jeg er på i bokseverden, sa en fornøyd Crawford på pressekonferansen etterpå da han fikk spørsmål om Eminem.

Ringside var det som vanlig fult av idrettsstjerner og kjendiser. Mike Tyson har vært aktiv i promoteringen av kampen, og han hadde selskap av Fløyd Mayweather, rapperen Lil Wayne.

Det er nå ventet at Crawford vil bli rangert som verdens beste herrebokser uansett vektklasse når listene blir oppdatert. Det snakkes allerede om et returoppgjør mot Spence Jr – muligens i super weltervekt.

PS! Den første bokseren til å bli ubestridt mester i to vektklasser var amerikanske Claressa Shields i 2021. Hun sikret seg alle beltene i både super weltervekt og mellomvekt.