– Det fineste målet i karrieren min, sier matchvinneren til ITV.

Det skulle jo bli straffer. Men plutselig hadde United overtall, Alejandro Garnacho fant Amad Diallo og ballen rullet inn i mål det eneste stedet den kunne.

Det var fullstendig kaos på Old Trafford.

Og jommen ble han ikke utvist for feiringen også – etter 120 ufattelige minutter.

– Jeg glemte at jeg hadde gult kort fra før, utbryter han.

Denne kvartfinalen i FA-cupen hadde alltid en vending i seg, den liksom nektet å gi seg.

– En kamp for historiebøkene, skriver Viaplay-ekspert Lars Tjærnås på X.

Liverpool-sjef Jürgen Klopp gikk imidlertid tom for tålmodighet:

Harvey Elliott sendte Liverpool opp i ledelsen 3–2 i ekstraomgangene, og da så det ut til å være over for hjemmelaget.

Men Marcus Rashford reiste seg etter en ufattelig bom mot slutten av ordinær tid, og reddet 3–3 like etter. Og så kom Diallos scoring.

Her kan du lese om tidligere dramaer mellom Manchester United og Liverpool i FA-cupen

Et vanvittig punktum på en vanvittig kamp. Etter sluttsignalet feiret United som om de hadde vunnet hele turneringen, og trolig føltes det litt sånn, også.

– Jeg er glad på hans vegne. Han har jobbet hardt og ikke fått de sjansene han ønsket, sier Rashford om matchvinneren.

– United viste karakter og personlighet. Det er lenge siden sist, sa klubblegenden Roy Keane hos ITV.

I semifinalen møter de Championship-laget Coventry. Manchester City og Chelsea skal gjøre opp om den andre finaleplassen. Kampene spilles på Wembley – United er neppe misfornøyd med sin trekning.

– Vi burde punktert kampen, men gjorde det ikke. United fortjente seieren, sier manager Jürgen Klopp.

AMAD FINISH TO THE GAME: Amad Diallo lurer ballen i mål etter 120 minutter. Foto: Molly Darlington / Reuters / NTB

United-magi

Men i de 43 første minuttene av kampen skulle en ikke tro at det var Liverpool som kjempet om ligatittelen og Manchester United som slet med å i det hele tatt komme topp fire.

Hjemmelaget var ikke til å kjenne igjen fra store deler av sesongen. Og det er en bra ting i dette tilfellet.

1–0 satte Scott McTominay etter en retur fra Caoimhin Kelleher i Liverpool-målet:

– Vi må redde sesongen. Den eneste muligheten til å vinne et trofé er FA-cupen, sa manager Erik ten Hag før kampen.

McTominay burde doblet ledelsen da han fikk skyte upresset fra åtte-ni meter, etter nydelig angrepsspill.

Tenk at United kunne dette!

DUKKET OPP: Sir Alex Ferguson var til stede på kampen. I VIP-området satt også Anthony Martial, Luke Shaw og Phil Jones, så vidt VG kunne se fra presseplass. Foto: Martin Rickett / Pa Photos / NTB

Da raknet det

Og det var på mange måter da Liverpool – og Manchester United – ble seg selv igjen.

Advarselen fikk United da Wataru Endos mål ble annullert for en offside. Så ble det verre.

Alexis Mac Allister utlignet og Mohamed Salah fullførte snuoperasjonen i løpet av tre minutter før pause.

– At United forsøker å spille seg ut slik er bare kriminelt, sa klubblegenden Roy Keane i pausen hos ITV.

Se situasjonen:

United så hjelpeløse ut da de skulle slå tilbake.

Så, ut av ingenting, fikk den tvers gjennom utskjelte innbytteren Antony vende opp i feltet og utligne til 2–2.

Milliardmannens andre scoring for sesongen. Den første og før i dag eneste var mot, eh, Newport på fjerde nivå i FA-cupen. Den usannsynlige redningsmannen sikret ekstraomganger.

United burde vunnet i ordinær tid da Marcus Rashford plutselig var alene gjennom, men med kampens siste spark satte han ballen utenfor – hjemmefansen trodde ikke det de så.

Han gjorde opp for seg med 3–3-scoringen i andre ekstraomgang.

Rashford og United kunne le sist. Og Erik ten Hag gliste bredest av de alle – dette kan ha reddet både sesongen og fremtiden hans.

KUNNE GJORT DET BEDRE: Marcus Rashford kommer til å tenke på denne bommen lenge. Foto: ADAM VAUGHAN / EPA / NTB