– Håpløs håndtering av arrangøren som viser hvordan det ikke skal gjøres, sier Reidar Sollie, nåværende styremedlem og tidligere leder i Norske Sportsjournalister Forbund, til VG.

Arrangøren har nemlig listet opp fem regler for turneringen, blant annet denne:

«Etter LIV/PGA Tour sin nye sammenslåing, skal ingen spørsmål rettes til Viktor denne dagen angående dette», står det i invitasjonen til pressen.

– Journalister må få stille de spørsmål de vil, så er det selvfølgelig opp til utøveren om han vil svare eller ikke, sier Sollie.

Her er ordlyden i invitasjonen til pressen.

VG snakket med arrangøren for turneringen, «Wright Invitational», Kevin Wright, fredag kveld. Han begrunnet «forbudet» slik:

– Dette er en veldedighetsturnering, så fokuset er ikke der den dagen.

Invitasjonen inkluderer også «følges ikke reglene vil man bli bortvist uten advarsel».

– Hvis noen blir bortvist på grunn av dette bør all presse forlate seansen, mener Sollie.

PGA-touren og den Saudi-Arabia-eide LIV-touren slo seg overraskende sammen i juni, noe som fikk flere golfspillere til å reagere.

Viktor Hovland har ennå ikke uttalt seg offentlig om sammenslåingen, og er hjemme på norgesferie foran The Open i Storbritannia.

Da kunne det vært en god mulighet for den norske pressen å spørre den USA-bosatte golfspilleren om sammenslåingen, når han er den store profilen under lørdagens kjendisgolfturnering på Miklagard Golfklubb mellom Lillestrøm og Gardermoen.

Wright forteller at «forbudet» mot spørsmål om sammenslåingen ikke har vært Hovlands eget ønske.

– Nei, det er mitt ønske. Viktor har ikke noe med denne dagen å gjøre. Han stiller opp gratis for å spille golf og kose seg. Så dette er mitt ønske. Det er jeg som setter reglene for denne dagen her, sier Wright.

– I fjor ble Viktor spurt om LIV, har den situasjonen lagt føringene for i år?

– Nei, altså ... Jeg vet ikke hva som ble spurt om i fjor, svarer Wright.

– Er det ikke litt rart å sette grenser for hva journalister kan spørre om?

– Dette er en veldedighetsturnering for en veldedig organisasjon. Jeg vet ikke hva du vil få ut av samtalen akkurat nå. Jeg har satt opp et presseområde i morgen. Det er én regel, og det er den regelen. Det er ikke noe vondt ment mot presse, men dette er en veldedighetsturnering og jeg prøver å sette lys på den veldedige organisasjonen, svarer Wright.