Han tapte den første duellen 2-3 etter armageddon. I den avgjørende kampen i best av to partier ble det oså tap etter armageddon, og Carlsens rekke med turneringsseirer tok slutt.

I den avgjørende kampen endte første parti, der Carlsen hadde hvitt, i remis etter 35 trekk. Det andre partiet endte i remis i etter 30 trekk.

Kveldens annen armageddon var et faktum. Carlsen bød 7.26 minutter og fikk svart. Det vil si at remis holdt til seier, men Firouzja viste seg for sterk.

Nettproblemer

Før partiet startet var det derimot internettproblemer for Carlsen fra hotellrommet i Casablanca i Marokko. Etter et par minutter var han tilbake, og partiet kunne starte.

Carlsen jaktet sin åttende strake turneringsseier i år. Den første kampen måtte avgjøres i armageddon, hvor Firouzja klarte remis og dermed vant duellen.

Det ble spilt hurtigsjakk, og Carlsen åpnet duellen mot Firouzja, som representerer Frankrike, med hvite brikker. Det første partiet endte med remis etter 35 trekk.

I det andre partiet, hvor Carlsen hadde svart, ble det en forrykende sluttspurt hvor spillerne byttet på å ha overtaket på brettet. Det endte likevel med remis etter 52 trekk.

Kostbar tabbe

33-åringen fra Bærum slo derimot til i det tredje partiet og vant etter 58 trekk. I det fjerde partiet så det ut til at nordmannen skulle gå seirende ut, men han gikk glipp av et fordelaktig trekk, og fransk-iraneren utnyttet tabben og vant partiet. Da var Carlsen tydelig skuffet og forbannet.

Før armageddon bød spillerne på hvem som skulle ha svarte brikker. Carlsen satset på 8.26 minutter mens Firouzja bød 8.04. Dermed fikk nordmannen hvitt og fransk-iraneren svart. I armageddon må hvitt vinne, for svart holder det med remis.

Carlsen er vanligvis svært skarp i armageddon, men onsdag feilet han både med hvitt og svart.

I helgen vant Carlsen en Grand Chess-turnering i Polen for annen gang på rad.