Da Manuel Akanji slurvet med ballen, og Son Heung-min kom alene med Ortega i det 86. minutt, tok Guardiola seg til hodet, bøyde seg ned og falt bakover.

– Vet dere hvor mange ganger Son har straffet oss de siste sju-åtte årene, da han spilte med Harry Kane? Jeg tenkte «å min gud, ikke igjen!». Men så gjorde Stefan en utrolig redning, sa han.

– En mot en er han en av de beste keeperne jeg har sett i mitt liv.

Erling Braut Haalands to mål er de første City har scoret i seriekamp på Tottenham Hotspur Stadium. Laget tapte sine fire første PL-kamper der sammenlagt 0-6.

Guardiola fleipet bort reaksjonen på sidelinja.

– Jeg har problemer med ryggen, og den posisjonen er bedre for meg, sa han om å ligge rett ut på gresset.

Måtte bytte

Han måtte bytte ut to spillere på grunn av skader.

– Ederson fikk et spark i øyet, og det er veldig hovent. Han kunne ikke se ordentlig. Legen kom til meg og sa at jeg måtte bytte ham ut. Når legen sier det, har jeg ikke noe valg, sa han om keeperbyttet.

Ederson reagerte med frustrasjon og sinne da han ble tatt av banen.

– Jeg forstår ham. Han vil spille, sa Guardiola.

Kevin De Bruyne måtte også ut etter en duell som gjorde Guardiola sint.

– Kevin har et problem i ankelen, sa manageren etter kampen som ga hans lag matchball i jakten på den fjerde strake Premier League-tittelen.

Trenger energi

Begge innbytterne fikk avgjørende betydning, Ortega med to flotte redninger og Jérémy Doku ved å skaffe straffesparket Erling Braut Haaland omsatte i 2-0.

De fleste regner etter tirsdagens seier med at City nå har avgjort gullduellen med Arsenal, men Guardiola tar ingenting på forskudd.

– Spillerne vet at det ikke er avgjort. Jeg så ingen ekstra feiring. De vet at det blir veldig vanskelig mot West Ham. Alle som kommer på kampen, må vite det samme, sa han.

– Vi trenger at folk tar med seg utrolig energi, og vi skal kjempe om hver tomme, hver meter, for å vinne kampen og bli de første som vinner Premier League fire ganger på rad.