Tour de France-legende innlagt på sykehus etter ulykke

Eddy Merckx skadet seg på sykkeltur med venner.

Publisert:

Eddy Merckx har vunnet Tour de France fem ganger. Foto: ERIC VIDAL / X02996

  • Bernhard Veland

Eddy Merckx ble innlagt på sykehus etter en ulykke nær Dendermonde i Belgia på søndag. Det melder flere medier, blant annet Cyclingweekly.com.

Merckx var på sykkeltur sammen med venner da ulykken skjedde.

Det skal stå bra til med 74-åringen ifølge kona hans, men han vil bli værende på sykehus inntil videre på grunn av hodeskaden han fikk i fallet.

Mandag kveld opplyste Stephane Thirion, som er venn av Merckx og har skrevet biografien om sykkellegende, at han er flyttet ut av intensivavdelingen etter at det ble gjort flere undersøkelser tidligere på dagen. Sykehuset ville ikke kommentere opplsyningene.

Merckx er av mange regnet som den beste syklisten gjennom tidene. Belgieren vant Tour de France fem ganger og tok med seg hele 34 etappeseire i det franske storrittet.

Han vant også Giro d'Italia fem ganger, Vuelta a España og en rekke endagsklassikere, som Liège-Bastogne-Liège (fem ganger) og Paris-Roubaix (tre ganger).

Han rakk også å vinne tre verdensmesterskap før han la opp i 1978.

Publisert:

Les også

  1. Sesongen over for Kristoff: Nå ser han frem til én ting

  2. Han sto i spissen for å anmelde sjefen for sykkel-VM i Bergen. Etter et møte med toppene i norsk idrett føler Terje Johnsen seg presset til å trekke saken.

  3. Utslitt og sjanseløs på VM-gullet: – Ikke skuffet over å bli nummer sju

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.