KRISTIANSAND: I denne saken skrev Fædrelandsvennen at klubbene på Sørlandet er storfornøyde over at breddeidretten kan trene som normalt igjen, etter statsministerens pressekonferanse fredag ettermiddag.

Men selv om klubbene i Kristiansand jublet i vår artikkel, så var det dessverre på feil grunnlag. De må vente med kontakttreninger. Det er til og med forbudt.

Det bekrefter Torbjørn Urfjell, direktør for kultur og innbyggerdialog i Kristiansand kommune.

– Kristiansand ligger ett trinn bak resten av landet i gjenåpningsplanen. I dag hadde vi 17 nye tilfeller. Min jobb er dessverre å helle kaldt vann i årene her, sier Urfjell til Fædrelandsvennen.

– Er det straffbart å trene med kontakt?

– I strengeste forstand kan politiet stoppe aktivitet i strid med lokal forskrift og gi de ansvarlige bot, men så nautne vil jo ikke folk være, mener Urfjell.

Minst ei uke til

Forskriften som «stiller krav» om å holde minst én meters avstand under treninger gjelder til og med fredag 25. juni.

Dagen før skal formannskapet ta stilling til om man kan innføre ytterligere lettelser i Kristiansand eller ei.

Ber folk holde ut

Urfjell mener kristiansandere ikke er gode nok på smittevern. I en artikkel publisert på kommunens hjemmeside sier han at mange bløffer om at de bor i samme husstand når de er ute på byen.

– Nå har vi et veldig behov for at folk holder ut og følger smittevernreglene, avslutter Urfjell.

Får trene med kontakt andre steder

I saken jublet Vindbjart-spiller Christian Follerås for å kunne trene med kontakt til uka.

Siden Vennesla droppet lokal forskrift torsdag så kan han og Vindbjart trene med kontakt fra og med søndag. Det samme kan alle breddeklubber i andre sørlandskommuner som ikke har lokal forskrift.