– Noen av våre spillere har vært i kontakt med en som har fått påvist covid-19. Da vi fikk vite om det, valgte vi å ta hele laget ut og teste de personene det gjelder, opplyser Morten Sørgård til VG.

Han er medisinsk ansvarlig i Bodø/Glimt.

Det er kun en uke siden laget startet oppkjøringen til årets sesong fordi laget ble rammet av en karantene også tidligere i år. Nå er forberedelsene avbrutt.

– Pasienten som er smittet er for meg ukjent. Vi har valgt å stenge ned Aspmyra i dag for å få oversikt over situasjonen, forteller Sørgård.

Uavklart

– Er det svarene på testene som avgjør veien videre?

– Ja, det er det.

– Når forventer du å få svarene?

– Vi tok prøvene i går kveld. Det kommer an på hvor mange prøver som skal analyseres på sykehuset. Mandag og tirsdag kan være ganske travle dager, så vi får se, sier Sørgård.

– Hvis prøvene er negative, hva gjør dere med tanke på inkubasjonstid og så videre?

– Det overlater vi til de som kan det. Vi er i tett kontakt med smittevernansvarlig i Bodø kommune og følger de rådene de gir.

To måneder til start

Seriestart i Eliteserien er om under to måneder, mandag 5. april. Da skal Bodø/Glimt ta imot Brann på Aspmyra.

Nordlendingene vant ligaen på overlegent vis forrige sesong. 81 poeng var rekord og hele 19 poeng flere enn Molde på 2. plass.

Sportslig leder Aasmund Bjørkan henviser til Sørgård for uttalelser om karanteneperioden. Trener Kjetil Knutsen skriver følgende i en SMS til VG:

– Har ikke noe å komme med på nåværende tidspunkt. Vi må avvente svar på tester.