Vladimir Klitsjko leide nemlig inn «AJ», som han kalles i boksekretser, for å «være» den bulgarske bokseren Kubrat Pulev i sparringen til tittelkampen deres i 2014.

Det var tydeligvis vellykket, for Klitsjko vant og Pulev pådro seg sitt eneste nederlag i karrieren til nå. Bulgareren ble liggende rett ut på ryggen etter fem runder. Det er også hans eneste tittelkamp før lørdagens møte med Joshua.

Pulev fikk likevel mye ros for måten han bokset på. Nå skal han prøve å ta britens titler i forbundene WBA, IBF og WBO.

– Jeg har faktisk brukt ting som Vladimir gjorde den gang, i min trening nå, sier Anthony Joshua.

– Vi snakker jevnlig med Vladimir. Vi snakket sammen i en time i går. Han gir meg råd.

Tradisjonen tro ble det hett mellom de to bokserne allerede på fredagens innveiing. Joshua satte pekefingeren mot sin motstander, og begge ble holdt tilbake av sikkerhetsvakter.

– Jeg er sikker på at jeg kan ta ham ut, sier Joshua til Sky Sports.

Karrieren tok for alvor av da han slo nettopp den da 41 år gamle Vladimir Klitsjko i april 2017. Med det sendte han ukraineren over i pensjonisttilværelsen.

«AJ» mener at han skal klare å forsvare titlene sine, ikke minst fordi han har «en Sir Alex Ferguson» i hjørnet sitt.

Han snakker om Rob McCracken, som jobbet Joshua så langt tilbake som i forberedelsene til OL i 2012.

Joshua var verdensmester i tungvekt i IBF 2016–2019, i WBA fra 2017 til 2019 og i WBO fra mars 2018 til juni 2019 da han sensasjonelt tapte beltene sine mot Andy Ruiz i Madison Square Garden. Det var som å skli på et bananskall.

Men i desember 2019 tok Joshua tilbake sine VM-titler da han beseiret Ruiz på en galla i Saudi-Arabia.

Som amatør tok han OL-gull hjemme i London i 2012. Han ble den første etter Joe Frazier (OL-vinneren i 1964) til å ta en VM-tittel i tungvekt mens han fortsatt var regjerende olympisk mester i den tyngste vektklassen. Etter at han ble proff, er statistikken eventyrlig: 23 seirer på 24 kamper.

Bulgareren er ikke mindre imponerende: 28 seirer på 29 kamper.

Men det er en vesentlig forskjell mellom dem: Joshua er 31 år, Pulev 39. Derfor snakker de fleste om at Joshua er favoritt, men det var han også før han tapte for Andy Ruiz i juni 2019.

– Jeg kan gå 12 runder. Jeg kan gå 20 runder. Jeg har trent i høyden på 2.300 meter hjemme i Bulgaria, sier Pulev.

– Jeg føler meg farlig, hevder han ifølge Guardian.

Han har vunnet bare halvparten av sine kamper på knockout. For Joshua er det 21 av 23. Briten er også litt høyere og har litt lengre rekkevidde enn sin bulgarske motstander.