– I Kroatia er du enten gal eller genial. Det er ikke noe midt imellom. Og nå får vi masse, masse mailer og SMSer fra folk rundt i alle mulige sportsgrener. Selv Luka Modrić skriver til oss, sier Kroatias landslagstrener Nenad Sostaric til danske TV 2.

Og sensasjonslaget er Norges neste motstander i hovedrunden. De har som Norge vunnet alle sine fire kamper til nå i EM. Dermed blir kampen lørdag 18.15 en gruppefinale - vinneren sikrer semifinaleplass før siste kamp i hovedrunden spilles.

IMPONERT: Luka Modric har sendt meldinger til de kroatiske håndballjentene. Her fra en kamp for Real Madrid. Foto: ALBERT GEA / X01398

Få hadde trodd Kroatia skulle spille som de har gjort hittil i mesterskapet. Selv bakspiller Valentina Blazevic sier selv til VG at hun er «i sjokk».

– Jeg kan nesten ikke tro det er sant, legger hun til etter å scoret syv mål i første hovedrundekamp mot Romania.

Hennes siste scoring var spektakulær - og den kan du se her:

– Disse jentene gir absolutt alt. Vi er veldig, veldig stolt av dem. Ingen ventet dette av oss. Men vi viser hele verden at vi kan spille håndball. Stadig nye spillere slår til. Vi er en familie, sier trener Sostaric til VG.

Det kroatiske kvinnelandslagets beste prestasjon er femteplass fra EM i 1994. De har lenge hatt et herrelandslag i verdenstoppen, men nå skaper suksessen i EM også interesse for kvinnene i hjemlandet.

Norges Stine Skogrand har latt seg imponere av hva det kroatiske laget har prestert.

– Jeg er kjempeoverrasket, sier hun.

– Hvordan blir det å møte et lag så i flytsonen som dem?

– Det blir veldig spennende. Jeg kjenner ikke så godt til spillerne, men jeg fikk sett litt mot Romania. De spiller med stor selvtillit og lave skuldre. De har overrasket alle i dette mesterskapet og kanskje seg selv også. De gir alt hele tiden så vi er nødt til å være 100 prosent i alt vi gjør, svarer Skogrand.

Norge møter Kroatia lørdag 18.30 og kampen kan du se på TV 3.

Siste kamp i hovedrunden er mot Ungarn tirsdag.