FotballLa Manga - Spania08.02.2008U17 TournamentNorge v Nederland 0-0 / Norway v NetherlandFoto: Morten Olsen, DigitalsportStig Winsnes Foto: Digitalsport

Før neste sesong må 7-8 nye spillere hentes inn. Ranheim tenker fortsatt i all hovedsak trøndersk.

Både lokale andredivisjonsklubber og trøndere som spiller i eliteserien og førstedivisjon blir kartlagt i Ranheims jakt på neste sesongs spillerstall. Kristoffer Løkberg er en av dem som etter all sannsynlighet får fast kontrakt fra nyttår.

– Nå har vi 14-15 spillere som har kontrakt ut 2012-sesongen. Det må komme 7-8 spillere til, slik at vi får en tropp på 22-23 mann neste år, sier Stig Winsnes til Adresseavisen.

Løpssterk nykommer

Ranheim ønsker i all hovedsak å forsterke laget med trøndere. En av de ferskeste på laget er Kristoffer Løkberg, hentet på lån fra Sheffield United og etter all sannsynlighet fast i Ranheim-troppen fra nyttår.

– Planen er at han skal spille videre her. Vi er veldig fornøyd med det, sier Winsnes.

Løkberg startet i går sin fjerde kamp på rad og la ned voldsom innsats på midtbanen. Jo mer slitne medspillere og motstandere ble, jo mer utmerket 19-åringen seg.

– Jeg føler at jeg begynner å komme godt i gang, føler at jeg er inne i laget og inne i gjengen. Før jeg kom til Ranheim har jeg bare erfaring fra andredivisjon i Norge, sier Løkberg, som spilte for Strindheim før han tidligere i år gikk til Sheffield United.

– Jeg føler at jeg utviklet meg mye som spiller i England, men er veldig glad for at jeg kom hjem. Nå trives jeg godt både på og utenfor banen, sier han.

Voll og Reginiussen usikre

Hvorvidt den forsterkede Ranheim-troppen skal spille i førstedivisjon eller eliteserien neste år er foreløpig uvisst. I går knuste Ranheim gjestene Nybergsund-Trysil i guffent oktobervær i Ranheimsfjæra. Det betyr at blåtrøyene fortsatt har gode muligheter til opprykk.

– Før fjorårssesongen turte vi ikke å skrive lange kontrakter med spillerne, i og med at vi ikke visste om vi holdt oss i førstedivisjon eller rykket ned. I fjor høst bestemte vi oss for å satse ordentlig og skrev kontrakt med 14-15 spillere ut 2012. Vi er nå i tett dialog med Rosenborg og vil forsterke samarbeidet med dem. I tillegg er vi i tett kontakt med trøndere i 1. divisjon og eliteserien, sier Winsnes.

Gjermund Åsen, som storspilte i 45 minutter i går, er et godt eksempel på at samarbeidet mellom Rosenborg og Ranheim fungerer. Simen Wangberg, som var innom Ranheim i vårsesongen, er et annet. Åsen utlånsavtale varer ut sesongen.

– Jeg vet at Rosenborg er kjempefornøyde med samarbeidet. Det er viktig å forsterke nummer to-arenaen, sier Trond Nordsteien, assistenttrener i Ranheim og spillerutvikler i RBK.

Vegard Voll, som nå er et godt stykke unna fast plass i startelleveren, har en kontrakt som går ut etter årets sesong. Om han blir med videre er foreløpig usikkert. Det er også usikkert hvor Mads Reginiussen, som er på lån fra Tromsø, spiller neste sesong.