Avtroppende hovedtrener Svein Inge Haagenrud hadde allerede tatt ut startelleveren da Chris Twiddy i hui og hast ble ansatt som HamKam-sjef lørdag kveld. Trener Twiddys små taktiske justeringer gjennom et hektisk døgn hjalp lite, og HamKam røk på årets 19. tap på Strømmen.

— Det er ikke noe morsomt for de unge gutta våre å tape med mange mål, og det er veldig synd at vi får et tidlig rødt kort. Det preger kampen, sier Twiddy, som likevel fant lyspunkter i 1-6-tapet.

— Jeg er fornøyd med førsteomgangen vår. Da løper og prøver vi mye, og vi scorer et mål og har grei kontroll på dem, selv om vi bare har ti mann på banen. Så gjør de 2-1 like før pause, og det er en stor psykisk nedtur for oss, forklarer den rykende ferske HamKam-sjefen, som så sitt lag gå ordentlig opp i liminga etter sidebyttet.

— Det blir lett å se at vi har mange unggutter på banen i andre omgang. De blir slitne og gjør feil som Strømmen utnytter, forklarer Twiddy.

Rødt kort, hælflikk og strafferedning

Under sin fjerde trener for sesongen havnet Kamma tidlig på etterskudd.Prince Mambouana taklet i stykker en åpenbar Strømmen-målsjanse og ble korrekt utvist etter bare 13 minutter.

Ti minutter senere lurteOle Marius Aasen seg inn bak HamKams uerfarne og nykomponertestopperpar,Emil Stubsjøen og Vetle Ingelstad. Aasenrundet Lars Øvernes iskaldt og trillet inn 1-0. Bare sekunder senere kom HamKams rålekre svar. Mustafa Hassan kjempet med seg ballen på høyresiden, før dansken fant løpsvillige Christian Wirstad med et lavt innlegg. Wirstad kunne umulig rettvende seg, men unggutten hælflikket isteden lekkert inn 1-1 via stolperota.

I det 45. minutt satte Eirik Schultze fortjent inn 2-1 for vertene, som rakk å få et straffespark stoppet av Lars Øvernes før pausesignalet lød.

Håper på Twiddy-kontringer

Et kvarter etter sidebyttet raknet HamKam fullstendig, og i løpet av ni minutter fant hjemmelaget nettmaskene tre ganger.

Først scoret Ole Marius Aasen, så stanget Kristian Jahr 4-1 forbi Øvernes, før Aasen fullførte sitt hattrick midtveis i omgangen mot en vaklende HamKam-defensiv.

Thor Lange la på til 6-1 like før slutt, men selv om Chris Twiddys første kamp bak roret ble en tøff opplevelse for unge HamKam, ser Christian Wirstad fram til høsten under waliseren.

— Jeg har hatt Chris som trener i mange år som junior, og jeg har alltid likt ham veldig godt. Jeg tror han vil gjøre oss til et mer spillende og kontrende lag, og det passer meg veldig bra. Jeg håper han gjør noen endringer der, sier han.

Fornøyd med egen scoring

Wirstad er enig med sjefen i at HamKams manglende rutine kom til syne i andre omgang.

— Jeg forventet en fair kamp i dag, men det ble ikke helt sånn. Vi spiller til tider bra fotball og finner flyten framover i første omgang, men vi gjør for mange feil bakover. Med så mange juniorer på laget, inkludert meg selv, må man egentlig regne med det, sier Wirstad.

18-åringen hælflikket inn dagens store HamKam-høydepunkt midt i første omgang.

— Det var veldig morsomt å score mitt første mål. Ballen traff stolpen og trillet sakte inn i mål, og det var veldig spennende å se på. Det er bare synd at scoringa ikke betød mer, avslutter HamKams friske midtbanespiller smilende.

HamKams lag (4-5-1): Lars Øvernes - Jørn André Lygre Jacobsen, Vetle Ingelstad, Prince Mambouana, Emil Stubsjøen - Kristian Eriksen, Fredrik Sjølstad (Fredrik Mjørud fra 50.), Andreas Hollingen, Christian Wirstad, Henrik Lehne Olsen (Aleksander Woo Enger fra 18.) - Mustafa Hassan (Torgeir Strand Osmo fra 79.).