Derby 1-3 Chelsea

Chelsea-spiller Kurt Zouma (20) måtte ut på båre etter hodesmell i cupavansement over Derby tirsdag kveld.

Unggutten kolliderte med Peter Cechs hjelm i kvartfinaleseieren i ligacupen mot Derby.

Begge gikk opp i en duell med en Derby-angriper og Cechs berømte hjelm traff medspilleren med full kraft.

Stopperen Kurt Zouma (20) fikk behandling og skal etter rapportene også har mistet en rekke tenner i sammenstøtet med sin egen målvakt likt før sidebytte på Pride Park.Det er uvisst hvor alvorlig skaden er.

Jevnt lenge

Selve kampen ble spennende.

Derbys innsatsvilje og tæl holdt ikke helt mot Chelsea i kvartfinalen i ligacupen. Gjestene fra London avanserte til semifinale med 3-1-seier.

Fram til Chelseas første mål hadde det ikke vært spesielt stor forskjell på lagene selv om det skiller en hel divisjon mellom de to. Derby holder tredjeplassen i Championship, mens Chelsea troner øverst i Premier League.

Eden Hazard var ustoppelig da han kombinerte med Cesc Fàbregas etter 23 minutter. Kaldt og rolig vandret belgieren gjennom Derby-feltet og banket inn 1-0-ledelsen.

Bryson skapte spenning

Steve McClaren og hans mannskap viste gode takter innimellom og hadde en god periode like etter sidebytte. Johnny Russell kom seg fri fra John Terry på kanten og fikk lagt ut i 45 grader. Bare synd at Will Hughes avslutning ikke var av samme klasse som Hazards, slik at skuddet traff en liggende Petr Cech i beina.

Da Filipe Luis feide inn et frispark med venstrebeinet fra langt hold etter 56 minutter virket kampen kjørt.

«The Rams» gjorde kampen spennende igjen da de reduserte til 1-2 etter 71 minutter. Craig Bryson sendte et lavt skudd i mål via stolpen. Nok en gang var Russell pasningslegger.

Redusert til ti mann

Chelsea fikk også et par sentrale spillere skadd. Stopperen Kurt Zouma måtte forlate banen på båre like før pause etter å ha kollidert med målvakt Cech. Etter en times spill fikk Didier Drogba en smell i foten og gikk haltende av banen. Han ble erstattet av Loïc Rémy.

Derby måtte avslutte kampen med ti mann etter at Jake Buxton hadde tatt livtak på Remy på vei igjennom. Dermed fikk Chelsea mer rom og den tyske verdensmesteren André Schürrle fikk æren av å gjøre kampens siste mål åtte minutter før slutt. (©NTB)