Christian Eriksen så ut til å ha berget Europa League-håpet for Tottenham med en frisparkperle etter drøye timen. Men åtte minutter før full tid var Tottenham-forsvaret lite våkne og lot Luisão hamre inn 3-1 fra spiss vinkel i den første av de to åttedelsfinalene mellom lagene.

Det var annen gang Benfica-kapteinen fikk stå umarkert i Spurs-boksen og annen gang han utnyttet det til fulle. Etter 57 minutter slo Ruben Amorim hjørnespark etter selv å ha blitt hindret av Hugo Lloris. I feltet var Luisão klar og stanget ballen kontant i nettet.

Vertene åpnet kampen best, men virket rufsete ved flere anledninger. Samtidig utnyttet Benfica sin første sjanse etter et vellykket angrep i det 29. minuttet. Amorim fant Rodrigo på løp med en glimrende ball, og kantspilleren dro seg innover og avsluttet iskaldt alene med Lloris.

MÅLSCORER: Luisao hamret inn 3-1 til Benfica via tverrliggeren og sendte en hilsen oppover. Foto: DYLAN MARTINEZ / REUTERS

I forrige runde ble Emmanuel Adebayor Tottenhams redningsmann, og Tim Sherwood valgte en periode å satse på lange baller mot den høyreiste spissen. Torsdag fungerte det heller dårlig.

Adebayor fikk en stor sjanse til å utligne kort tid etter hvilen, men sleivsparket ballen to meter utenfor.

Tottenham-manager Tim Sherwood måtte slukkøret innse at Benfica ble for sterke for hans lag. Foto: DYLAN MARTINEZ / REUTERS

Formsterke Benfica tok langt bedre vare på sine muligheter og fikk med seg en solid og fortjent 3-1-ledelse fra White Hart Lane. På hjemmebane har ikke laget tapt hele sesongen.