Uten forsvarsveteranen spilte Monaco 1-1 mot Lille på hjemmebane. Abidal ble vraket fra startellever til fordel for Nicolas Isimat-Mirin, og franskmannen ønsket åpenbart ikke å sitte på benken.

Dermed kan spilleren som ble utelatt fra Frankrikes forrige landskamptropp ha skapt trøbbel for seg selv. Landslagssjef Didier Deschamps har gjentatte ganger sagt at det ikke er rom for utenomsportslig dramatikk i laget.

Derimot har han understreket at spillerne må prestere for klubblagene sine dersom de skal bli plukket med til fotball-VM i Brasil.

Stakk av

Ifølge Monaco-trener Claudio Ranieri var det sportslige grunner til at han vraket Abidal fra startoppstillingen mot Lille. Han gjorde det klart at spilleren vil bli bedt om en forklaring.

— Det er hans problem. Jeg vet at han var hjemme. Jeg skal snakke med klubben og med ham. Jeg ønsker å vite hvorfor han dro.

— Han var med oss i oppladningen til kampen, men så dro han. Han var ikke på benken. Han stakk av, sa Ranieri.

Syk

Den tidligere Barcelona-spilleren Abidal fikk påvist en kreftsvulst i 2011 og var igjennom en levertransplantasjon året etter. Nylig var han tilbake i trening etter et magevirus, men Ranieri mente han ikke var i god nok form til å starte søndagens kamp.

— Han hadde hatt en god uke og trent hver dag, men jeg foretrakk en annen spiller, sa treneren.

Han er usikker på om Abidal kan spille onsdagens cupkamp mot Lens.

— Jeg skal se hvordan det går på trening. Deretter tar jeg en beslutning. (©NTB)