Oppsal – Tertnes 23-30:

Etter at Byåsen ble feid av banen i forrige serierunde, var det et Tertnes-lag proppet full av selvtillitt som satte kursen østover mot Oppsal. Onsdag kveld viste bergenserne hvorfor de så langt er ubeseiret i 2014. – Vi hadde litt startproblemer helt i begynnelsen. Men jeg synes vi stengte igjen bra bakover og gjennomførte etter hvert en kjempebra første omgang, sier Tertnes-trener Tore Johannessen.

Tertnes tok tidlig føringen i kampen, og malte sakte men sikkert vertene i stykker. Den største årsaken til bergensernes seiersmarsj var Linn Gossé, som storspilte og ble kampens toppscorer med sine 10 mål.

– Kampen var mer eller mindre avgjort til pause. Fordelen med slike kamper er at vi slipper å tenke på poengene underveis. Da kan jeg gi de yngre og mer urutinerte spillerne mer spilletid, det synes jeg er viktig, sier Johannessen.

Full pott

Tertnes har hatt et godt tak på Oppsal i serien denne sesongen. Bergenserne vant tilsvarende oppgjør 25-14 i Haukelandshallen, mens de også tok det lengste strået i semifinalen i NM, hvor de styrte inn til en komfortabel 28-17 seier.

– Vi møtte et lag som manglet den store stjernen sin, og som hadde mange unge og urutinerte spillere. Selv om det var et litt vassere lag vi møtte forrige gang, måtte vi være konsentrerte hele tiden.

Etter en flott start på sesongen har Oppsal etter hvert møtt veggen. Flere av de sentrale spillerne har slitt med skader, noe som også gjenspeiles på resultatene. Oppsal har ikke vunnet en eneste kamp siden de slo Levanger 23-20 i siste serierunde før jul. I samme periode har ikke Tertnes tapt.

Funnet formen tilbake

Selv om Tertnes kun har tapt tre kamper denne sesongen, og som etter dagens serierunde klatret til en tredjeplass, har ikke sjefen vært helt fornøyd med det defensive og offensive spillet.

– De tre siste kampene har vi endelig funnet tilbake til slik som vi ønsker å spille. Vi har klart å løfte forsvarsspillet litt lenger frem og være litt tøffere i duellene, sier han før han legger til.

– Vi har vært aggressive før jul også, men ikke greid å utnytte det fremover. Det er det som er vår styrke og det er slik vi ønsker å fremstå. Nå må vi være konsentrerte for å stå løpet ut, for til slutt kan vi ende på alt fra andre til sjette plass, sier Johannessen.

Fakta: Oppsal – Tertnes 23-30 (8-17)

Oppsal Arena

Tilskuere: 250

Dommere: Charles Whiteley og Andreas Borge

Utvisninger: 2 x 2 min, Oppsal, 1 x 2 min, Tertnes.

Toppscorer Oppsal: Frida Rønning 6. Tertnes´ målscorere: Linn Gossé 10, Stine Skogrand 7, Maren Lied 4, Marie Liljegren 4, Stine Lund Andreassen 3, Birgitte Hagen 1, Julie Lygren 1.