Alexander Os kan se tilbake på en god helg i NM. Søndag ble han nummer to. Alexander Os kan se tilbake på en god helg i NM. Søndag ble han nummer to. Foto: NTB Scanpix

Os gikk inn til sin første NM-medalje på fem år

Alexander Os (36) gikk inn til første NM-medalje på fem år. Hans 11. totalt og muligens siste.

Alexander Os har virkelig funnet formen foran NM.

Os var fredag i et vanvittig sekunddrama der han kun var 5,2 sekunder bak bronsen og endte på 4.-plass på sprinten.

På lørdagens 12,5 kilometer jaktstart pådro han seg totalt seks bom og var 26 sekunder fra 3.-plass og medalje.

– Jeg var ikke dyktig nok, det ble noen bom for mye, sa Alexander Os.

11. medalje

Søndag var dermed siste mulighet for medalje på fellesstarten.

Med to bom totalt på både Tarjei Bø, Alexander Os og Lars Helge Birkeland ble det et vanvittig spurtoppgjør der Bø trakk det lengste strået foran Os og Birkeland.

– Jeg er kjempegodt fornøyd med hele NM. Jeg hadde ikke rare forventningene med oppladingen til mesterskapet, så dette ble virkelig en solid opptur, sier Alexander Os til iTromsø.

Dette var hans 11. NM-medalje totalt og den første på fem år.

– Sist NM-medalje tok jeg på Bardufoss i 2011, så det var utrolig godt å være på pallen igjen, sier Os, som har to NM-gull, fem sølv og fire bronser på merittlista.

Uviss fremtid

Os, og noen andre løpere, ble først nektet NM-start fordi de ikke hadde meldt seg på innen fristen mandag kveld.

Onsdag kveld kom en pressemelding fra Norges Skiskytterforbund om at løperne som hadde problem med påmelding likevel fikk gå.

– Jeg har ikke kjent meg i kjempeform, så det har gått overraskende bra her nede. Det ble en veldig moro helg, smiler skiskytterveteranen.

Om han går løs på ny sesong, har han ikke bestemme seg for.

– Spør meg igjen etter 1. mai, siste så har jeg kanskje et vettig svar til deg. Jeg trenger litt tid å tenke over veien videre, sier siste han.

Det kan ha vært hans siste NM.

– Det som skjedde i helgen har ikke så stor betydning for hva jeg bestemmer meg for videre. Nå skal jeg gå Nikkens minneløp om to uker og så blir jeg helt sikkert å gå noen flere renn og fortsette å trene, uansett hva jeg bestemmer meg for, sier Os.