RBK –Debrecen 3-1 (6-3)

TRONDHEIM (adressa.no): Han varmet opp godt før kampen, Vilhjalmsson, fordi han kanskje måtte inn sentralt på midten for en hanglende Ole Selnæs.

Han varmet også godt opp i pausen, litt av samme årsak.

I stedet kom han inn det siste kvarteret i rollen han liker aller best. Og takket for tilliten som spiss med å score sitt første RBK-mål. Fem minutter før slutt raidet Jørgen Skjelvik herlig opp langs venstresiden, la perfekt inn – og Vilhjalmsson kunne enkelt sette hodet til ballen for åpent mål.

— Fantastisk forarbeid

Hengende i garnet kunne han for første gang høre Kjernens jubelrop rett over seg.

— Jeg kunne ikke fått en bedre Lerkendal-start. Det var veldig gøy å få debuten på hjemmebane, og supporterne var fantastiske, sier han – som beskriver selve målet som akkurat det målet var – et «dukk opp»-mål av en spiss.

— Et fantastisk forarbeid av Skjelvik. Enkelt, men deilig å komme i gang også med scoringene, sier han.

Spilletid viktigst

Et lite kvarter før kampstart tok assistenttrener Erik Hoftun seg en skikkelig prat med Vilhjalmsson. Det omhandlet midtbanerollen, hvor Selnæs gjennomførte kampen – men ikke uten smerter.

Islendingen forstår at det er vanskelig å være førstevalg på topp når Alexander Søderlund scorer og scorer, og er akkurat nå mest opptatt av å få spilletid.

— Jeg er klar for alt. Blir jeg spurt om å være keeper, sier jeg ja til det, også, smiler han.

PS! Fredag kommer RBK-magasinet på adressa.no, som ble spilt inn onsdag. Der er Vilhjalmsson gjest, og blir blant annet spurt om når kan kommer til å score sitt første mål.

Vel. Svaret på det er gitt. Før magasinet i det hele tatt kom ut!