VI FULGTE KAMPEN .

I vårsesongens siste kamp var kun seier godt nok for jumboplasserte Herd i bunnkampen mot tabellnabo Rødde.

Anført av en aktiv og toneangivende Kenneth Diallo var det vertene som skapte de fleste og største målsjansene, men Herds toppscorer klarte ikke å overliste Røddes sunnmørske keeper Alexander Hovdevik. Sisteskansen hadde en stor dag på jobben og stoppet samtlige av Diallos store målsjanser.

Karlsen-magi

Tidligere Hødd-toppscorer Michael Karlsen trengte imidlertid kun én målsjanse for å score. Det vil si: Han trengte null. For da han mottok ballen på 30 meter med hele Herd-laget i balanse, så var det tilsynelatende ingen målsjanse.

Men den innleide Rødde-spissen vippet ballen over en Herd-spiller og banket ballen i mål på volley fra 25 meter på ekte Zlatan-vis.

— Det var Zlatan-takter over det målet, ja. Et av mine mange fine mål i karrieren, sier Karlsen og gliser lurt.

— Utrolig deilig å vinne denne kampen, for den var ekstremt viktig, fortsetter targetspissen.

Sjuende strake tap

Han var den store forskjellen på lagene i en kamp Herd absolutt kunne ha vunnet.

Men symptomatisk nok for blåtrøyene bikket kampen i tabelljumboens disfavør.

— Det er veldig tungt akkurat nå. Vi gjør mye riktig og skaper flest målsjanser, men nok en gang har vi marginene imot oss, sier Herds Marius Ødegaard.

— Jeg føler at vi har fått slike mål imot oss i mange kamper i år. Det er ikke noe man kan gardere seg mot. Det var en typisk Herd-kamp som bikket feil vei. Men en eller annen gang må jo vi ha marginene med oss når vi spiller såpass bra, mener han.

Herd gikk på sitt sjuende strake tap og er sist i sin 2. divisjonsavdeling med åtte poeng på 13 kamper. Opp til Molde 2 på sikker plass er det tre poeng.

— Det er ennå mye igjen av sesongen. Vi spiller god fotball, så jeg har troen på at det snart vil snu, sier Ødegaard.