DNB ARENA (Aftenbladet.no): — Gutta jobbet hardt, men vi var for dårlige i returjobbingen, litt for sent inne for å dekke målvakten – ja, det så litt krampeaktig ut i perioder, rett og slett. Når man ikke scorer, preger det stressfaktoren litt. Vi mangler det siste lille. Det må vi ta frem, eller så er det over, sier en skuffet Petter Thoresen etter å ha tapt 0-1 for Lillehammer i DNB Arena lørdag kveld.

Oilers åpnet tregt, og det utnyttet bortelaget da de gikk opp i 1-0-ledelse ved Nick Dineen knappe fem minutter ut i kampen. Men etter scoringen kom Oilers mer og mer med. Til tross for totalt 41-18 i skuddstatistikken etter tre perioder, klarte ikke hjemmelaget få uttelling. Dermed ble det tap.

— Det er kjedelig å se at vi maler og maler, men ikke får det til. Lillehammer forsvarte seg godt, og presset så vidt ut en seier. Men jeg er sikker på at vi skal snu dette til neste kamp, forsikrer Oilers-målvakt Ruben Smith.

Dårlig førsteperiode

Det var lite som stemte for Oilers i åpningsperioden. Først gikk Dan Kissel ned for telling etter en voldsom takling like etter face-off. Så tok Lillehammer ledelsen ved Nick Dineen drøye fem minutter senere.

Oilers forsøkte å sette opp tempoet, men offensivt var det lite som stemte. Hjemmelaget noterte seg ikke for èn skikkelig stor målsjanse i løpet av perioden, og lå også under 9-11 i skuddstatistikken etter de første tjue.

Stanget og stanget

Midtperioden ble bedre for hjemmelaget. Med Kissel tilbake på is tok Oilers grep om kampen, og dominerte periodevis. Men uttellingen kom aldri. Oilers stanget og stanget mot Joe Fallon og Lillehammer-buret. Til tross for to skudd i stengene fra henholdsvis Kurt Davis og Mats Larsen Mostue, samt 19-4 i skuddstatistikken, klarte ikke Oilers utligne. Dermed var Lillehammer fortsatt i føringen med det ene målet etter to perioder.

Kampbildet fortsatt i tredje periode. Oilers stanget og stanget, og fikk ikke uttelling. Den totale skuddstatistikken på 41-18 viser tydelig hvilket lag som hadde flest sjanser – likevel hjelper det lite når puckene ikke går i mål.

— Det er klart vi er skuffet, sier kaptein Snorre Hallem.

— Vi ønsket å vinne, og gjorde et ærlig forsøk, men Lillehammer forsvarte seg bra. Dette var en jevn kamp, som endte med tap. Dette får vi bare snu til mandag.