MOLDE: Bjørn Rune Gjelsten avviser blankt at han og Kjell Inge Røkke vil trekke seg helt ut av Molde FK om tre år.

Samme dag som Ole Gunnar Solskjær ble manager i Cardiff, presenterte eierne sin såkalte nyttårsgave på 125 millioner kroner som utbetales til MFK over de neste tre årene.

I denne potten ligger det avtalte driftstilskuddet fra Røkke og Gjelsten på rundt 15 millioner i året, samt Røkkes årlige utbetalinger på rundt 10 millioner kroner gjennom Prosjekt Tilhørighet.

I tillegg kommer altså rundt 50 millioner kroner i ekstraordinære midler som skal gå til en rekke større investeringer.

– Vi blir med videre

Røkke og Gjelsten går inn med penger til det nye kunstgressdekket som skal legges på Aker stadion, utvidelse av garderobefasiliteter og nytt pressesenter samt utvikling av treningsfeltet på Lubbenes.

Samtidig som Solskjær forsvant ble det offentliggjort at Gjelsten og Røkke trer ut av styret i Molde Fotball AS. Dette ble av enkelte medier tolket som at de to eierne planlegger å trekke seg helt ut av fotballen i Molde.

– Det er en misforståelse å tolke dette som et signal om at vi vil forlate MFK om tre år. Jeg og Kjell Inge har fortsatt en lang horisont. Vi blir med videre i et eller annet omfang, sier han.

– Hvorfor velger du og Røkke å gå ut av styret i Molde Fotball?

– Det handler blant annet om mangel på tid. Vi mener samtidig det er riktig å ha litt større avstand mellom eiere og styre. Det er helt udramatisk. Leif-Arne Langøy representerer oss på en utmerket måte.

Forutsigbarhet

– Hvorfor valgte dere å samle all støtte de tre neste årene i en pott på 125 millioner kroner?

– For å få en større forutsigbarhet enn vi har hatt de siste årene på utgiftssida. Disse økonomiske rammene for drift og nye anlegg diskuterte vi også med Ole Gunnar Solskjær i forhandlingene om ny kontrakt, så dette har vært planlagt over tid.

– Kommer dere til å støtte klubben med like mye penger som i dag om tre år?

– Målet er at klubben skal bli enda mer bærekraftig og stå på egne bein i større grad. Det er et felles ansvar å finne en struktur og en modell som er mer robust og mindre personavhengig enn i dag. Dette er en viktig oppgave som styret og administrasjonen må ta på alvor framover. Vi har ingen garantier for at våre arvinger og etterfølgere har samme interesse for eller forutsetning til å bruke så mye penger på fotball.

– Hvor lenge vil dere støtte Molde Fotballklubb økonomisk?

– Kjell Inge og jeg har vært med i 22 år og har nå en ny treårshorisont som vil sikre klubben en unik økonomisk forutsigbarhet. Deretter vil vi gjøre en ny status og vurdere hva klubben langsiktig er best tjent med, sier Gjelsten til Romsdals Budstikke.

En milliard MFK-kroner

Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten har brukt store summer på MFK. I sum vil de to sannsynligvis nærme seg en milliard kroner i total støtte når de i 2017 kan feire 25-årsjubileum som Molde Fotballklubbs viktigste støttespillere. Duoen reddet MFK fra konkurs i 1992. – Kan Molde Fotballklubb lykkes like godt i framtida som i de tre årene med Ole Gunnar Solskjær?

– MFK har et solid utgangspunkt for å videreutvikle både topp og bredde. Klubben er netto gjeldfri. Husleia på Aker stadion vil være symbolsk lav, tilrettelagt av familien Røkke. Det foreligger en treårsplan med økonomi som sikrer investeringer og drift. Få eller ingen andre norske klubber har en lignende plattform, sier Gjelsten.

Dyktige nøkkelpersoner

Han understreker også at eierne er meget tilfreds med nøkkelpersonene som styrer den daglige drifta i Molde Fotballklubb og Molde Fotball AS.

– Vi har hentet inn en meget seriøs og dyktig trener i Tor Ole Skullerud, som vil videreføre den positive fotballen Ole Gunnar Solskjær og MFK har vist de siste sesongene.

– Vi har en svært profesjonell og ryddig administrasjon, ledet av Tarje Nordstrand Jacobsen.

– Vi har også et meget kompetent styre, der Øystein Neerland og Leif-Arne Langøy representerer henholdsvis sportslig og administrativ kontinuitet. Molde Fotballklubb har alle forutsetninger tilrettelagt for å oppnå svært gode resultater framover, sier Bjørn Rune Gjelsten.