— Klubben har gjort for mange feil ansettelser på samme grunnlag. Nemlig at assistenttrenere uten erfaring som hovedtrener har fått ansvaret. Man kan ikke øve seg i en klubb som Rosenborg. Ola burde ha vært hovedtrener andre steder før han kunne tatt over RBK igjen. Men jeg ser uansett ikke at han blir hovedtrener i Rosenborg, sier Rune Bratseth.

Regner med at By Rise er uenig

I dag kommer boka «I skyggen av Eggen». Der fortelles historien om hvordan kontinuitet ble erstattet med gjentatte trenerbytter og lederskifter etter at Nils Arne Eggen sa takk for seg i 2002. I boka kommer den tidligere sportsdirektøren med et innspill i prosessen som skal lede fram til ansettelsen av en permanent hovedtrener. Bratseth siteres på at han «ikke ser for seg By Rise i rollen som ny hovedtrener igjen. Og at det vil By Rise sikkert være uenig med ham i».

- Runes fulle rett

Selv ønsker ikke Ola By Rise å gi et direkte tilsvar på Bratseths ekskludering av ham som ny trener.

— Jeg har egentlig ikke noe kommentar til Runes synspunkter. Men det at han har behov for å forsvare en avgjørelse som ble tatt ti år tilbake i tid, må han gjerne gjøre. Det er i hans fulle rett, sier Ola By Rise selv.

Rune Bratseth var som kjent sportsdirektør i RBK da By Rise fikk sparken selv om klubben sikret seriegullet i 2004. ## Beskrives som grubler

Bratseths ekskludering av sin gamle romkamerat på landslaget kommer etter et avsnitt i boka som beskriver hvor ulikt Ola By Rise og Per Joar Hansen håndterte sine egne krisesituasjoner som RBK-trenere. Mens Perry angivelig kjapt ble ferdig og la det bak seg, beskrives By Rise som en grubler. Og Bratseth tror nettopp det er årsaken til at det gikk ti år før By Rise igjen var tilbake i klubben – som varamedlem i styret.

«Ola må legge det som skjedde i 2004 bak seg, ellers kan han aldri spille en rolle i klubben», hevder Bratseth i boka.

— Jeg har ikke hatt anledning til å bidra ved siden av de to jobbene jeg har hatt etter 2004. Verken som redaksjonssjef i NRK eller som assistenttrener på landslaget var det tillatt med verv i RBK. Det er ikke vanskeligere enn det, sier Ola By Rise.