1–7 mot Tyskland i en VM-semifinale er det mest vanvittige resultatet jeg har opplevd i et sluttspill. Resultatet kom etter en oppvisning i godt, effektivt angrepsspill av Tyskland, og en total, forsvarsmessig fiasko av Brasil.

Det siste ikke så svært lite overraskende når en vet hvem som spiller i de bakre rekker hos Brasil. Keeper Julio Cesar og Maicon vant mesterligaen med Inter, David Luiz med Chelsea, Dante som Bayern München-spiller, og Marcelo i mai som Real Madrid-spiller. Sammen opplevde de den totale ydmykelsen etter en kamp som vil gå over i historien som Brasils aller svakeste VM-kamp.

Jevnt i elleve minutter

At den kom i en semifinale på hjemmebane, gjør det hele ille for et Brasil-lag som skuffet en hel nasjon. Det som var forventet å bli en jevn kamp, var det i kun elleve minutter. Men allerede før Thomas Müller scoret det første målet, var det tegn til sprekker i det brasilianske forsvaret. Marcelo var på offensive raid som etterlot seg store hull. Det hadde nok landslagssjef Joachim Löw gamblet på. For det er ingen statshemmelighet akkurat at Marcelo har sine defensive svakheter.

Og det var etter en corner som han unødvendig sørget for, at Müller scoret. For øvrig med en David Luiz langt unna markeringsjobben han var satt til. Spenningen varte til det 23. minutt, men da var det brått slutt. For da Marcelo opphevet offsidefellen, utnyttet Miroslav Klose det til det ypperste med å skrive historie med sitt VM-mål nr. 16. For øvrig med Ronaldo, fenomenet med 15 mål, ringside som brasiliansk TV-kommentator.

I oppløsning

Det han og de brasilianske tilskuerne så de neste minuttene, hadde ingen trodd skulle skje. Toni Kroos scoret to ganger, og Sami Khedira ett til, og da var det seks minutter siden 2-0-målet kom. Brasil var i oppløsning, forsvarssjefen verdt 500 millioner kroner virret rundt som en skremt høne, og midtbanespillere som skulle gi sitt forsvar støtte, glimret med sitt fravær. Det var en defensiv kamp til stryk av Brasil, en kollaps som også hadde en sammenheng med hvem de spilte mot.

For førsteomgangen til Tyskland var noe av det beste som er vist i årets VM. Alt fungerte for et tysk mannskap som opptrådte som et velfungerende kollektiv. Löw traff med sin taktikk, og straffet Brasil med å bruke de rommene offensive backer etterlot seg. Og ute på banen var det bevegelse og samhandling av ypperste merke.

Og da tyskerne ble presset en liten periode etter sidebytte, viste Manuel Neuer sin klasse. Han hadde tre redninger få gjør etter, og står frem som den store VM-keeperen. Tyskland kunne tillate seg å hvile spillere, giret ned etter sidebytte, og er finaleklar uten en eneste bekymring. Annet enn hvem de møter. Spiller de som i går, skal det bli vrient å fravriste dem en VM-tittel de har ventet på helt siden 1990. ## Fikset ikke presset

Brasil fikset ikke presset, de så ikke ut til å takle det at deres to store profiler, Neymar og Thiago Silva, var borte. Ingen av de andre stjernene funklet, og på sidelinjen sto en Luiz Felipe Scolari handlingslammet. Han bommet med å sende Bernard på banen, og han led nok en gang av at en av de svakeste spissene i VM, Fred, ikke bidro med noe som helst.

Oscar som skulle fylle tomrommet etter Neymar bidro med svært lite annet enn å score trøstemålet på overtid.

Sist Brasil tapte en viktig kamp på hjemmebane var i 1975. I en semifinale i Copa America mot Peru. For øvrig også spilt i Belo Horizonte. Det var ikke mye vakkert over den brasilianske horisonten i går. For dette var nederlaget det vil bli skrevet og fortalt om de neste hundre årene i Brasil.