Gullet glapp for Jakob Ingebrigtsen: - Garanterer at jeg blir mye bedre i framtiden

Jakob Ingebrigtsen ble lurt i spurten av rutinerte og raske Marcin Lewandowski på 1500 i innendørs-EM. Han måtte nøye seg med sølv. Nå rettes søkelyset mot VM i Qatar i oktober.

Publisert

Marcin Lewandowski la seg på skulderen til Jakob Ingebrigtsen og smatt forbi en runde før mål. Det ble avgjørende. Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

Glasgow/Aftenbladet: - Jeg kan ikke si at jeg ikke er fornøyd med sølv, jeg skal ikke bli så høy på meg selv. Helt ærlig syns jeg dette var stort, sier Jakob Ingebrigtsen til Aftenbladet.

– Men jeg kan garantere at jeg blir mye bedre i framtiden, tilføyer han.

Og framtiden det er i første omgang VM i Doha, Qatar, i oktober.

– 2019 er VM og ikke noe annet

– 2019 er VM, ikke noe annet som teller. Vi har forlengst begynt forberedelsene. Alt annet denne sesongen, er bare skritt på veien. Innendørs vil aldri bli høyt prioritert, men det er bonus og fint avbrekk i treningen, understreker Jakob Ingebroigtsen.

Les også

Jakob Ingebrigtsen raser etter brorens disk: - De er ute etter å ta oss

Tittelforsvarer Marcin Lewandowski var på forhånd den store utfordreren. Polakken er den siste europeeren som har slått Jakob i samløp.

– Lewandowski er god, men uten å ta for hardt i, kan jeg si at det ikke er mange ganger til han skal slå meg, lover 18-åringen fra Sandnes.

Sist det skjedde var da Lewandowski ble nummer to og Jakob nummer tre da de begge løp for Europa i Continental cup i Ostrava 9. september i fjor.

– Den gangen var jeg ikke frisk, sierJakob.

Les også

Gjert Ingebrigtsen ble bedt om å endre twittermelding

Gjert tror 3000 meteren satt i

– Var du sliten etter 3000 meteren lørdag kveld?

– Nei, ikke i det hele tatt. Utfordringen var at Lewandowski kom foran en runde før slutt. Hadde vi byttet plass der, så hadde jeg tatt ham, sier Jakob Ingebrigtsen.

Trenerpappa Gjert Ingebrigtsen er ikke helt med på at 3000 meteren var ute av kroppen.

– Klart det satt litt igjen, og så var det en liten mental utladning, men Jakob har ingen grunn til å være misfornøyd med sølv, sier Gjert.

Norges beste mesterskap

Friidrettspresident Kjetil Tømmernes stråler som en sol, to gull, sølv og bronse i ett og samme innendørs-EM. Norge har aldri vært i nærheten.

– Helt fantastisk, utbryter Tømmernes overfor Aftenbladet.

Samboer Elisabeth Asserson fikk kose med bamsen Jakob Ingebrigtsen fikk for sine medaljer. Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

– Hva har du fått ut av mesterskapet her i Glasgow utenom medaljene?

– Først fremst er jeg enormt glad for gull og sølv, gjentar han.

– Dernest har jeg fått masse erfaring med å løpe i tette felt slik det blir innendørs. Dessuten har det vært kjekt, ja, rett og slett kult med stemningen her og alle som vil selfies og autografer.

Hadde vært annerledes med Filip i feltet

Jakob er ganske sikker på at 1500 meteren hadde vært annerledes med Filip i feltet.

– Det er veldig synd at vi har dommere som ikke forstår løping og disker Filip. Klart det hadde vært et helt annet løp med ham på plass. Dessverre var heller ikke Henrik hundre prosent, og da blir det liksom meg igjen som må dra lasset, smiler 18-åringen.

– Jeg gleder meg til begge er med for fullt, understreker han.

Faktum er at den siste europeeren som har slått en frisk Jakob Ingebrigtsen i samløp før Lewandowski, er broder Filip som ble nummer tre i Monaco 20. juli i fjor.

Filip manglet to hundredeler på å bryte 3.29-grensen og fikk 3.30,01. Jakob fulgte på plassen bak med sensasjonelle 3.31,18. Da var han fortsatt bare 17 år som han også var da han vant to gull under EM i Berlin i august.

Hadde ikke tenkt tanken for ett år siden

18-år gammel har Jakob Ingebrigtsen skaffet seg en nesten unik samling EM- og VM-medaljer, deriblant tre EM-titler for senior, og i hele 2019 er han fortsatt junior.

– Hadde du tenkt dette for bare ett år siden?

– Ikke i det hele tatt. Nei, det var ikke i mine tanker. Da vurderte jeg det slik at det ville være tøft å kvalifisere seg for seniormesterskap, smiler 18-åringen.

– Og i VM dobler du som i EM?

– Nei, det tenker jeg ikke på. I utgangspunktet får det holde med 1500 meter, sier Jakob Ingebrigtsen.

Her er Jakob Ingebrigtsens medaljefangst i EM- og VM-sammenheng:

  • 12 medaljer i alt.
  • 3 EM-gull senior (1500 og 5000 meter 2018, 3000 meter innendørs 2019). 1 sølv EM innendørs.
  • 4 EM-gull U20 terreng (2016, 2017, 2018 individuelt og lag).
  • Sølv og bronse VM U20 (1500 m og 5000 m 2018)
  • 2 EM-gull U20 bane (3000 meter hinder og 5000 meter Grosseto 2017).
  • Det hører med til historien at han også har flere nordiske mesterskap under beltet.

Saken oppdateres.

Publisert