I begynnelsen av august ble det klart at flere investorer ville hjelpe AaFK med å hente en klassespiss til klubben, om den riktige spilleren dukket opp.

AaFK prøvde å hente den senegalesiske spissen André Senghor (25), men klubben hans i De forente arabiske emirater bestemte seg for at de ikke ønsket å selge. Dermed sto spisspengene var investorene ubrukt i august, men de kan bli brukt igjen i 2012. – Jeg har fått tilbakemeldinger på at det fortsatt ligger øremerkede midler til en toppscorer tilgjengelig når overgangsvinduet åpner i januar neste år, sier AaFK-trener Kjetil Rekdal og gliser til Sunnmørsposten.

Toppspiss

– Gjør dere et nytt forsøk på å hente Senghor til klubben?

– Det er ikke sikkert det som var mulig i august er like mulig i januar. Det er ikke enkelt å hente en toppspiss til Ålesund. Det er enklere for større klubber som Vålerenga og Rosenborg, sier han og understreker:

– Vi har en viss plan som vi følger med tanke på neste sesong. Det er viktig å huske på at vi har veldig mange spennende spillere i stallen også, sier Rekdal.

– Hvor sikker er du på at dere har en ny spiss når overgangsvinduet stenger i mars neste år?

– Jeg føler meg ikke sikkert på noe når det gjelder fotball, sier AaFK-treneren og ler.

– Ikke slått til

AaFK hentet angrepsspillerne Sander Post, Kjell Rune Sellin og Solomon Okoronkwo i år, men ingen av disse spillerne har slått til for fullt. Laget har kun scoret 25 mål på 24 seriekamper og Demar Phillips er toppscorer med seks seriemål.

– Vi hentet mange nye angrepsspillere foran denne sesongen, men det er ingen som har slått skikkelig til, sier AaFK-treneren.

I forrige uke skrev Sunnmørspostens kommentator, Helge Skuseth, en kommentar med tittelen «Bomkjøpene som koster». Den tittelen sier ikke Rekdal seg helt enig i.

Amputert treningsuke

– Det blir feil å kalle en spiller som Solomon (Okoronkwo) bomkjøp når han var uten kontrakt. Alle som har kommet inn har bidratt på enkelte og viktige situasjoner, mener AaFK-treneren.

AaFK får en litt amputert treningsuke etter at flere spillere er opptatt med landslagsspill, noen er skadet og andre har fått forlenget fri.

Michael Barrantes er ventet tilbake i Ålesund i løpet av i dag etter å ha spilt 50 minutt mot Brasil i en treningskamp. Enar Jääger spiller treningskamp for Estland mot Ukraina i kveld, og er mest sannsynlig tilbake i morgen. Demar Phillips og Jason Morrison møter Honduras i kveld, men på grunn av en lang reise er de ventet tilbake i morgen eller torsdag.