– Den gutten har noe veldig spesielt. Han har noen fysiske ekstremferdigheter som er veldig sjeldne, sier Arve Seland til Fædrelandsvennen.

Den tidligere Start-spilleren, som nå er spillerutvikler i Arendal, har vært Kawsu Jabais trener i noen år.

Fra 4. divisjon

17-åringen, som opprinnelig er Grane-gutt fra Arendal, har spilt for Fevik-laget Express i 4. divisjon i år. Nå har han fått en sjanse av de sjeldne. Venstrevingen er denne uka på trening med reservelaget den franske toppserieklubben Nice.

– Vi kom søndag og reiser hjem fredag. Han trener med reservelaget til Nice. Det er et vanvittig høyt nivå her, med flere spillere som har spilt for A-laget. Kawsu startet litt famlende, men mandag fikk han vist seg fram, sier Magne Aslaksen, daglig leder i Express.

Han er med Express-talentet på Frankrike-turen. Aslaksen tok kontakt med agenten Henning Berg etter at tidligere Start-spiller Fredrik Strømstad hadde sett Jabai på trening med Express tidligere i år.

Strømstad så med en gang at unggutten med gambisk opphav hadde noe spesielt.

– Jeg så noe man relativt sjelden ser i Agder-fotballen. Han har et rykk en fart og en kraft som er veldig bra. Jeg ga dem nummeret til en jeg kjenner i Frankrike, mer har ikke jeg gjort. Det er sikkert gøy for ham å få den opplevelsen, sier Strømstad.

Følges av Odd og Start

Nice er ikke den eneste klubben som har finsiktet 17-åringen. Jabai har trent over to langhelger med juniorlaget til Odd i høst.

– Det er en spennende type med gode ferdigheter. Han er robust, fysisk sterk og har et godt driv, sier juniortrener og tidligere toppspiller Tommy Svindal Larsen i Odd.

Starts utviklingssjef Bård Borgersen sier de er klar over Jabais ferdigheter.

– Han var med oss på trening i det vi kaller november cup i fjor høst. Han er en av mange unge gode spillere i sørlandsfotballen, sier Borgersen.