Haugesund — Hønefoss 1-0:

En tidlig scoring av Christian Gytkjær sørget for at Haugesund vant 1-0 mot Hønefoss søndag. HBK har åtte kamper uten seier i eliteserien.

Etter tolv minutter gjorde Haugesund-angriper Christian Gytkjær det meste selv da han sendte hjemmelaget i ledelsen. Etter et nydelig mottak satte dansken ballen i mål fra skrå vinkel.

– Et klassemål , var beskrivelsen fra Haugesund-trener Jostein Grindhaug etter kampen.

Målet skulle vise seg å bli avgjørende. For til tross for et stort press fra hjemmelaget, og en sluttspurt fra Hønefoss, ble Gytkjærs fine avslutning kampens eneste mål.

Haugesund er oppe i 30 poeng, noe som holder til 5.-plass. Grindhaug har imidlertid ikke glemt lagene bakover på tabellen helt.

– Det er positivt at vi holdt nullen i dag. Og nå kan vi mer eller mindre glemme nedrykksspøkelset, sa han etter kampen.

Hardt straffet

Hønefoss skapte lite. Og det ble ikke enklere for bortelaget da nysigneringen Øyvind Hoås ble utvist etter 53 minutter. Angriperen hadde allerede pådratt seg et gult kort da dommer Tore Hansen ga ham et nytt for å ha brukt albuen i en duell.

– Jeg synes jeg blir hardt straffet. Jeg har aldri fått et rødt kort i mitt liv før, sa Hoås. Han følte at han ikke gjorde noe galt, men traff med albuen på vei ned i de to duellene han fikk gult kort for.

Haugesund holdt på overtaket etter utvisningen. Men målet kom ikke. Og det var nok noen som tenkte tilbake til fjorårets kamp mot slutten. For i 2012 stjal Hønefoss, også da med ti mann, med seg ett poeng da Riku Riski utlignet til 1-1 på overtid.

Bortelaget hadde sine muligheter. To hjørnespark skapte mild panikk i Haugesunds forsvar, før et tigersprang av keeper Per Morten Kristiansen forhindret Aleksander Solli fra å utligne fra langt hold.

Tolv cupfinaler

Dermed endte det med 1-0-seier for Haugesund, som holder 5.-plass i eliteserien. For Hønefoss er situasjonen mørkere. Åtte kamper uten seier og stadig lengre opp til sikker plass er hverdagen for Leif Gunnar Smeruds mannskap.

Smerud synes imidlertid kampen var et steg i riktig retning, etter 11 baklengs på de to siste kampene.

– Vi har fortsatt tro på at vi skal klare å berge plassen. Vi skal selge oss dyrt, og har tolv cupfinaler igjen , vurderer Smerud.

Som må sørge for at laget forbedrer poengfangsten snart. Bunnkollegaene Sandnes Ulf (H), Sarpsborg (H), Tromsø (B) og Start (H) venter i de fire neste «cupfinalene».

(©NTB)