Canal + hadde opprinnelig rettighetene til samtlige EM-kamper, men tidligere har betalingskanalen videresolgt en tredel av kampene til TV 2 – deriblant finalen.

Nå har også NRK fått tilslaget på en tredel av de 31 kampene i mesterskapet.

— Vi har som mål å vise store sportsbegivenheter som samler folket. Nå fikk vi muligheten til å sikre oss attraktive fotballkamper , sier NRKs sportssjef, Rune Haug til fvn.no.

- Forsvarlig avtale

NRK skal vise 10 kamper under sommerens EM-sluttspill, blant annet to kvartfinaler og en semifinale.

— Et EM i fotball er selvsagt ikke billig, men vi har landet en avtale vi mener er forsvarlig. Nå skal vi begynne planleggingen av hvordan vi skal gjøre det. Vi vil satse på dette på en ordentlig måte, og lage veldig gode sendinger som skaper et stort engasjement, sier Haug.

At EM blir delt på tre plattformer, tror ikke Haug er et stort minus for seerne.

- Det viktigste for seerne er at de får se fotball på en gratiskanal. At fotballen er spredt, tror jeg folk er vant med , sier Haug.

I tillegg til NRK og TV 2 skal Canal 9 sende 1/3 av EM-sluttspillet.

- Vanskelig å få abonnenter

Sportssjef i Canal +, Kenneth Fredheim, forteller at de kampene Canal + nå har solgt til NRK, er kamper som opprinnelig skulle ha gått på betalingskanalene deres.

— Vi har sett at det er vanskeligere å få abonnenter på slike mesterskap. Vi har bedre erfaringer med å ha ligaer, som går over et helt år, på betalingskanaler. Når det gjelder et sluttspill er det en del restriksjoner, en del kamper må gå på fri-tv. Derfor valgte vi tidlig å selge en del til TV 2, og nå har vi solgt de kampene vi ville sende på betal-tv til NRK, sier Fredheim.

Dermed er det duket for et helt gratis EM-sluttspill til folket. Fredheim understreker at de vil sende samtlige av sine kamper på Canal 9, i tillegg har TV 2 en del kamper som må sendes på fri-tv, og nå har NRK kjøpt 1/3 av kampen av Canal +.

Glad Scheie

NRK-kommentator Arne Scheie er naturlig nok svært fornøyd med at NRK har kjøpt fotballrettighetene.

— Jeg synes det er veldig hyggelig for NRK at vi er på banen igjen, 12 år etter at vi viste Norge i EM forrige gang. Det ligger i allmennkringkasternes ånd. Og dette kommer NRK til å behandle på beste måte. Får jeg reise dit er det en fantastisk opplevelse, men det er moro at NRK er med igjen, sier NRKs kommentator, Arne Scheie.

NRK får sende følgende godbiter fra EM:

Nederland – Danmark (9. juni)

Spania – Italia (10. juni)

Danmark – Portugal (13. juni)

Italia – Kroatia (14. juni)

Hellas – Russland (16. juni)

Portugal – Nederland (17. juni)

Italia – Irland (18. juni)

I tillegg kommer to kvartfinaler i perioden 21.- 24. juni og en semifinale 27. eller 28. juni.