Johan Cruyff fra glansdagene på 70-tallet.

Den nederlandske fotballegenden Johan Cruyff har en helt spesiell status i Barcelona. Den frittalende balleleganten var både en fremragende spiller og en suksessrik trener i katalonias stolte klubbgigant. Som takk for innsatsen valgte Barcas forrige president Joan Laporta å utnevne Cruyff til ærespresident av Barcelona tidligere i år. En hederstittel nederlenderen mottokk med takk.

Men nå er det slutt på smil og latter.

Ga tilbake beviset

— Jeg vil ikke være et problem for klubben, og derfor har jeg returnert beviset mitt – jeg har aldri opplevd maken til sirkus, sa en frustrert Cruyff på en pressekonferanse lørdag, melder soccernet.com .

LES OGSÅ

Bakgrunnen for dramatikken er at Barcelonas nye president Sandro Rosell valgte å frata Cruyff tittelen fordi han synes klubbens egne medlemmer ikke hadde fått stemme i saken. Rosell synes man først burde stemme over hvorvidt en slik tittel bør opprettes, og deretter stemme over hvem som eventuelt fortjener tittelen.

- Saken er avsluttet

— Vi ville bare sett tåpelige ut. Jeg vil ikke være et problem for klubben, og det er ikke nødvendig å stemme over dette. Dette burde vært diskutert på et tidligere tidspunkt. Nå er saken avsluttet, sier Cruyff som nekter å stille opp som kandidat dersom Rosell får banket gjennom sin valgmodell.

PS. Rosell har fått mye kritikk for sin avgjørelse, og tidligere denne uken publiserte Barcelona et partsinnlegg på sin hjemmeside totalbarca.com .

- Johan Cruyff er uten tvil symbolet på Barcelona, han er en levende legende som skal behandles som nettopp det. Denne posisjonen vil bli demokratisk valgt av klubbens medlemmer, fordi det er de som er klubbens virkelige eiere, skrev Rosell.