Klubben har lenge vært på utkikk etter en trener som kan overta etter Valery Putans, men det har ikke vist seg som veldig lett å få fatt i en.

Før helgen sto klubben igjen med to kandidater: Geir Oustorp og Magnus Wislander.

Da omtalte styreleder Svein O. Berg Oustorp som den tryggeste løsningen. Det alternativet har de ikke lenger.

— Jeg har takket høflig nei til Byåsen, sier Oustorp til adressa.no.

Det ble rett og slett for kort tid til å flytte på familien kun en uke etter at han fikk beskjed om at Drammen ikke ønsket at han skulle fullføre kontrakten med herreklubben. Dessuten skal politimannen begynne i en ny jobb som innsatsleder for Søndre Buskerud politidistrikt.

- Bak ligger totalgreien. Med det vi har vært gjennom nå kommer det litt raskt på med å rive opp hele familien og flytte. Det passer ikke helt nå, sier Oustorp, som trente Byåsen fra 2007 til 2010. Klubben har tidligere fått nei fra Tysklands landslagssjef Heine Jensen og Elverums gulltrener Christian Berge.

I tillegg har den tidligere Viborg-treneren Jakob Vestergaard avslått en forespørsel fra klubben.

Nå er det altså Oustorps tur til å gi et negativt svar etter et familieråd i helgen.

— Jeg hadde et fint og hyggelig møte med Byåsen på fredag. Det var smigrende og gøy å høre at de var interessert. Det hadde vært kjempegøy, men akkurat nå passer det ikke, sier han.

Oustorp fikk aldri et konkret tilbud fra Byåsen, men hadde inntrykket om at han var ønsket i klubben. Nå vurderer han i stedet å ta seg et friår fra trenergjerningen.

— Jeg vurderer alt nå. Jeg har en ny jobb som jeg synes er interessant, og har dessuten ett år igjen av Trener 5-utdanningen til Norges Håndballforbund (det høyeste trenerkurset i Norge). Jeg har nok å gjøre uansett, så det er ingen krise for meg om det blir et skritt tilbake nå, sier han.