Pittsburgh Penguins-kapteinen og en av NHLs beste spillere, Sidney Crosby (27), er syk og satt ut av spill på ubestemt tid.

Bildene av Crosbys hovne ansikt gjør at klubben frykter kanadieren har fått kusma.

— Akkurat nå er det vel ingenting som tyder på at det er kusma, men vi holder ham utenfor spill for å være på den sikre siden. Vi får flere prøvesvar i løpet av de nærmeste dagene, sier general manager i Pittsburgh Penguins, Jim Rutherford, til nhl.com.

Skal ikke dele håndklær og vannflasker

Crosby, som til nå denne sesongen har gjort 35 målpoeng (9 mål og 26 assist) på 27 kamper, og totalt i løpet av sin NHL-karriere står bokført med 918 poeng på 672 serie- og sluttspillkamper, er ikke alene om å være syk. For i NHL er det nemlig en rekke spillere som har fått kusma. Aftonbladet skriver at spillerne har fått beskjed om ikke å dele vannflasker og håndklær med hverandre i håp om å få stanset sykdommen.

Bildet av Crosby er tatt fredag.

Sykdommen fører til hevelse i spyttkjertlene, som sitter foran øret (som man ser på bildet av Crosby), hodepine, feber og ømhet i musklene. Kusma er en barnesykdom, en virusinfeksjon, som spres ved dråpesmitte.

Må stå over kamper

Ifølge CBS startet det i Anaheim, hvor tre Ducks-spillere ble rammet. Neste lag ut var Minnesota Wild. Der ble fem spillere syke. Mats Zuccarellos lagkompis I New York Rangers, Tanner Glass, fikk det onsdag, mens New Jersey Devils også ble rammet. I tillegg er det rapportert om to dommere som er syke.

— Dette utbruddet var helt uventet og har forårsaket uønskede problemer for lagene. Men det er ingenting vi kan gjøre. Vi har ikke kontroll over dette. Men så lenge klubbene gjør det de kan for å minske risikoen for smitte, tror vi dette snart går over, sier NHLs visedirektør Bill Daly til CBS.

Crosby sto over nattens kamp mot Calgary Flames, og spiller heller ikke kampen mot Columbus Blue Jackets natt til søndag, ifølge klubbens nettsider.