Dagens eliteserierunde ble avlyst, ettersom NISO fredag tok ut 95 eliteseriespillere i streik. Rosenborg har ingen spillere over listen over streikende, men kveldens planlagte oppgjør mot Sogndal blir likevel ikke spilt.

I stedet trente Rosenborg for fullt i ettermiddag – uten at det er det mest ønskelige for verken spillere eller trener.

— Så klart skulle vi heller ha spilt kamp enn trent i dag. Vi var sugen på å revansjere den dårlige kampen mot Haugesund (tap 0-1 16. mai). Det skulle blitt en artig kamp for oss, tror jeg, sier Markus Henriksen til adressa.no.

Heller ikke trener Jan Jönsson liker å ikke få muligheten til å vise trønderpublikummet at Rosenborg er bedre enn hva Haugesund-kampen viste.

- Jeg var sugen på match i dag. Det var det vi ønsket, men nå prøver vi å gjøre det beste utav det. Det er viktig for oss å utnytte den tiden vi har sammen, og i dag var det bra trøkk. En god forberedelse til andrelagskampen i morgen (hjemme mot Kvik Halden) og til cupkampen på onsdag , sier han.

Det er foreløpig ikke avklart om onsdagens cupoppgjør mot Byåsen går som planlagt. Den avklaringen vil Jönsson få i morgen.

Men at han vil at kampen skal spilles, er ingen tvil om.

— Jeg ønsker det, ja, sier han – vel vitende om at mange utsatte kamper nå vil føre til et knalltøft kampprogram senere i sesongen.