I dommerrapporten etter landskampen mot Aserbajdsjan lørdag står det at Ole Kristian Selnæs fikk rødt kort for munnbruk mot assistentdommeren. Episoden skal ha skjedd i spillertunnelen, men siden det røde kortet aldri ble vist til Selnæs, fikk han lov til å starte mot San Marino.

LES OGSÅ:

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har likevel opprettet en displinærsak på Selnæs, og spilleren og landslaget har sendt sin forklaring. Her beklager midtbanespilleren oppførselen sin, og forklarer hva som skjedde i spillertunnelen.

— Etter kampen gikk jeg av banen og inn i tunnelen hvor assistentdommeren sto. Da jeg gikk forbi han på vei inn til garderoben, sa jeg til ham: «Dere dommere blåste på alt, dere er så j... dårlige», skriver de i forklaringen til Fifa.

LES OGSÅ:

Han skriver videre at det var mange folk og mye bråk i tunnelen, og at han ikke kan være ansvarlig dersom noe annet ble sagt.

Per-Mathias Høgmo, her sammen med Martin Foyston, under fotballandslagets trening i mai. Foto: NTB scanpix

FIFA har også opprettet disiplinærsak mot assistenttrener Martin Foyston for en episode etter kampen. Foyston sier i sin forklaring at han gikk bort til fjerdedommeren for å takke for kampen, men fikk beskjed om å gå bort. Assistenttreneren skal så ha sagt «Det er en skam».Møtet i disiplinærkomiteen er 27. oktober.