Til vinteren mister Sverige denne skifesten

Petter Northug og resten av verdencupeliten har trolig gått Stockholm-sprinten for siste gang.

Publisert:

Petter Northug gratuleres av kong Carl Gustaf etter finalen i Slottssprinten i Stockholm i 2010. Foto: Anders Wiklund / NTB SCANPIX

  • Fredrik Saltbones
Denne artikkelen er over tre år gammel

Stockholm-sprinten forsvinner fra verdenscupprogrammet. Det ble besluttet under et styremøte hos det svenske skiforbundet tirsdag, skriver Expressen.

Sprinten, som er blitt arrangert i Stockholm sentrum elleve ganger siden 2000, blir rett og slett for dyr å arrangere.

– Vi ser ikke på det som holdbart å produsere snø på Lidingö, transportere den og legge den ut et halvt døgn før konkurransen, bare for å ta den bort så fort som mulig etterpå, sier Sveriges landslagssjef Johan Sares til Expressen.

– Kjedelig

– Det er selvfølgelig kjedelig. Det har jo vært en skikkelig folkefest, sier Sares.

Sprinten flyttes nå til Falun i stedet. Sares er tvilende til om sprinten i Stockholm – som kalles Slottssprinten – vil bli arrangert igjen.

Les også

Han er Northugs nye mann

Slottssprinten har vært en folkefest i Stockholm i mange år. Nå kan det hende den arrangert for siste gang. Foto: Andersson, Sören / TT NYHETSBYRÅN

– Hjertet mitt gråter

Da den publikumsvennlige bysprinten ble arrangert for hittil siste gang i 2016, omkranset 25.000 mennesker løypene.

– Hjertet mitt gråter, men jeg forstår beslutningen, sier Rutger Simonsson, generalsekretær for Slottssprinten, til Expressen.

Det svenske skiforbundet har brukt millionbeløp de gangene sprinten har vært arrangert. Den siste tiden har man forhandlet med den svenske hovedstadens myndigheter om alternative løsninger uten å komme til enighet.

Terminlista for den kommende langrennssesongen besluttes endelig på Det internasjonale skiforbundets kongress i Slovenia fredag.

Slottssprinten ble arrangert for første gang i 2000. Da gikk Odd-Bjørn Hjelmeset og Bente Skari til topps. Siden har det blitt en lang rekke norske seirer i den svenske hovedstaden.

(100% Sport/NTB)

Publisert:

Les også

  1. Northug får neppe videreføre særavtalen med Skiforbundet

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Stockholm
  2. Petter Northug
  3. Snø
  4. Langrenn