— Vi kjører på med "full pakke" for å få Tor Hogne spilleklar til kampstart, sier AaFKs fysioterapeut Inge Liavaag. I går ble AaFK-spiss Aarøy knadd og behandlet etter alle kunstens regler, etter skaden han pådro seg i leggen mot Viking.

— Det kjennes som en "legghøne", men jeg skjønner ikke at det kan være det. For selv om skaden oppsto da jeg ble taklet altfor sent av Vikings Børre Steenslid, så traff han meg ikke i leggen. Men det var der jeg stivnet helt, forteller Tor Hogne, liggende på massasjebenken innerst i AaFK-garderoben i går.

— Det kan være en krampetilstand i leggen, forårsaket av en overbelastning, mener Liavaag.

Fikk nåler

Mandag satte Randi Welle nåler i skadestedet for å få ut spenningen i leggmuskelen. I går var det klart for flere behandlinger med massasje og strøm, og både Aarøy og Liavaag håper og tror at spissen rekker søndagens Hamkam-kamp. Aarøy løp også en del på tredemølla i går, og det gikk bra.

— Jeg satser på å trene med laget i dag, torsdag, og da får jeg se hvordan situasjonen er. Men jeg regner med å spille mot Hamkam, fastslår Tor Hogne.

Som for få uker siden slet med en strekk i den andre leggen, en skade som gjorde at han måtte stå over serieåpningen mot Vålerenga.

— Det er klart at det ikke er ideelt å måtte stå over en god del fellestreninger, som jeg har måtte gjøre de siste tre ukene. Men det er ikke mye jeg kan gjøre med den saken, nå konsetrerer jeg meg kun om å bli frisk til søndag, sier han.

— Vi bør få Tor på beina i god tid til søndag, vi har knekt verre nøtter enn dette, smiler Liavaag, og knar videre så Aarøy skjærer grimaser der han ligger.

Småskader

Det var i det hele tatt ganske romslig på kinstgraset under gårsdagens første trening. På styrkerommet i 2. etasje holdt Gus Bahoken, Thomas Gjørtz, Alexander Mathisen og Øyvind Gram på med sitt, alle pleide småskader som snart er leget. Mens keeper Adin Brown var sjuk og valgte å holde senga for å bli frisk til helga.

Gus Bahoken har vært lenge ute med en lei kneskade, men sa i går at han skal være klar til innsats over helga. For Bahoken er det viktig å få vise seg fram som den gode spiller han er på sitt beste, for hans kontrakt går ut allerede i sommer. Og det er helt i det blå om AaFK vil tilby ham en forlengelse.