Arsene Wenger har fått mye kritikk fordi han ikke har forsterket laget i sommer, og det ble ikke mindre kjeft å få etter hjemmetapet mot Aston Villa i seriepremieren.

Men franskmannen har for vane å lose laget sitt til Champions League hvert eneste år, og etter bortemøtet mot tyrkiske Fenerbahce skal det mye til om det ikke skjer igjen.

Mønsterangrep

Etter en bortimot sjanseløs førsteomgang tok Arsenal ledelsen like etter pause etter et mønsterangrep: Aaron Ramsey slo en perfekt ball mot Theodor Walcott på løp på høyresiden, vingen la inn foran måt og Kieran Gibbs sendte ballen i mål fra 2 meter.

Et drømmescenario for Arsenal på bortebane, som kunne overlate til vertene å jage scoring.

I stedet kvitterte London-laget ved Ramsey etter 64 minutter. Han førte ballen fra 30 meter og sendte av gårde et skudd som snek seg inn ved stolpen. Ikke bra keeperspill av Volkan Demirel der.

Greit utgangspunkt

Og det skulle komme mer: Walcott ble felt i straffefeltet etter 76 minutter og Olivier Giroud satte straffen sikkert i mål.

3-0 fra bortemøtet er et helt greit utgangspunkt før returmøtet i London.

Også Basel sikret seg et godt utgangspunkt borte mot Ludogorets. Etter å ha byttet på ledelsen i kampen, sikret Giovanni Sio og Fabian Schär 4-2-seier for sveitserne.

FAKTA

Dinamo Zagreb (Kroatia) – Austria Wien (Østerrike) 0-2 (0-0)

Mål: 0-1 Marin Leovac (68), 0-2 Marko Stankovic (75).

9500 tilskuere.

Rødt kort: A Rukavina (71), Dinamo Zagreb.

Fenerbahçe (Tyrkia) – Arsenal (England) 0-3 (0-0)

Mål: 0-1 Kieran Gibbs (51), 0-2 Aaron Ramsey (64), 0-3 Olivier Giroud (str. 77).

50.500 tilskuere.

Ludogorets (Bulgaria) – Basel (Sveits) 2-4 (1-1)

Mål: 0-1 Mohamed Saleh (12), 1-1 Marcelinho (23), 2-1 Ivan Stojanov (50), 2-2 Salah (59), 2-3 Giovanni Sio (64), 2-4 Fabian Schar (str. 84).