Tom Nordlie ledet Avaldsnes i kamp for første gang fredag, da det ble 4-1 over Sandviken i Sotrahallen. I første omgang kjørte Nordlies gjeng over bergenser, og til pause sto det hele 4-0. I andre omgang ble det mer slurv og feil fra de tilreisende, slik at en tydelig frustrert Nordlie måtte skru opp volumet. Til tross for gjentatte trenerbrøl avsluttet ikke laget hans kampen helt slik han ønsket.

— Egentlig er jeg positivt overrasket over første omgang. De første ti minuttene var litt rufsete, men så var vi gode. I andre omgang merket jeg at vi ikke hadde pust nok, og vi byttet mange. Toppnivået var veldig bra, men bunnivået var altfor dårlig, sier Nordlie til BT.

Lik trenerstil

Da prestasjonene ble svake, var han ikke sen om å gi beskjed så hele hallen hørte det.

- Går du inn til trening og kamp på helt samme måte som du har gjort når du har trent herrelag?

— Ja, foreløpig. For meg er det fotballspillere. Jeg synes man mer skal ta hensyn til om folk er innadvendte eller utadvendte, eller om de har høyt eller lavt spenningsnivå. Det går mer på mennesketype enn hvilket kjønn du er. Så får vi se om jeg må revurdere det etter hvert.

— Når det ikke er tilskuere, hører alle hva jeg sier. Det er en fordel for spillerne, men ikke bestandig en fordel at alle andre hører det, flirer han.

- Tydelig og klar

Maren Mjelde debuterte også for Avaldsnes fredag.

Etter to uker i Avaldsnes har hun fått et godt inntrykk av trener Tom Nordlie.

— Det er en rød tråd i alt vi gjør, og han er veldig tydelig og klar. Det tror jeg vi trenger. Vi har godt av å bli satt litt på plass. Vi er der for å lære mer, og han er en trener kan lære fra seg veldig mye, sier bergenseren.

- Er han strengere enn andre trenere du har hatt?

— Ingen kan sammenligne seg med han tyskeren vi hadde i Turbine Potsdam (Bernd Schröder, red.anm.). Der var det bare autoritet. Tom er autoritær, men på en bra måte. Han kan fleipe litt også, sier 25-åringen.

Har dårlig tid

Mange har snakket om Avaldsnes som en sterk gullkandidat kommende sesong.

- Er dere det i dine øyne også, Nordlie?

— Ikke foreløpig. Vi skal ha respekt for de andre lagene, og spesielt Stabæk og Lillestrøm som har hatt samme trener og spillestil i tre-fire år, og har mange landslagsspillere. Vi har halvannen måned på å få dette til å sitte, men vi håper å kjempe om medalje. Gull eller sølv kan bli tøft, men det er ikke umulig.

Også Mjelde er forsiktig optimist.

— Jeg tror vi kan utfordre de beste, men det spørs om det holder helt inn. Vi er overhodet ikke samspilte nå.