— Nei, egentlig ikke. Nå ser det ut til å endre seg på klubblagsiden for meg også. Da regner jeg med å beholde denne plassen, så lenge jeg klarer å prestere bra, sier Nyland til NTB på spørsmålet om han frykter for å miste nummer 1.-plassen hos Per-Mathias Høgmo.

Jarstein sto både mot Estland og Portugal, men har meldt forfall til kampene mot Island og Belgia på grunn av en skulderskade.

— Selvfølgelig har Rune fått sjansen til å stå her, men det er naturlig med tanke på hva han har gjort for klubblaget sitt. Det er naturlig, og slik det skal være, sier Nyland.

MER OM LANDSLAGET:

Ikke spilt seg ut

Han står med 20 A-landskamper og har vært det foretrukne valget i lang tid, men har fått trøbbel etter at Jarstein ble førstekeeper i Hertha, mens han selv varmet benken i Ingolstadt.

— Føler du at du har spilt deg ut av landslaget?

— Nei, det synes jeg ikke. Det er bare å prestere godt, så blir vel ikke dette et særlig større tema enn nå, sier Nyland bestemt.

Alt tyder på at Nyland vokter buret mot Island onsdag.

— Det er slik ut, men jeg hadde nok fått spille uansett i løpet av denne samlingen, uavhengig av at Rune meldte forfall. Det er uansett kjekt å spille landskamper. Jeg føler meg bra, sier Nyland, som nylig fikk forsikringer fra klubbledelsen i Ingolstadt om at han blir lagets førstevalg kommende sesongen.

- Det har jeg ikke tenkt på

— Du kan vise at plassen er din også for Norge nå.

— Ja, det kan jeg. Det er bare å kose seg. Vi får to tøffe kamper mot EM-klare lag. Vi får testet oss, sier Nyland.

- Burde du spilt mot Portugal så lenge Jarstein trøblet med skulderen?

— Det har jeg ikke tenkt på. Rune har stått bra på klubblaget. Det var naturlig at Rune fikk sjansen både mot Estland og nå Portugal sist. Når du sliter med en ting er det lurt å ta pause. Det har han gjort nå. Han sto der, men kunne ikke gjøre så mye for at resultatet ble som det ble, mener Nyland.

Jarstein fikk en del kritikk for at han slapp inn Portugals første mål søndag. (©NTB)