SOUTHAMPTON — EVERTON 0-3

To mål av Romelu Lukaku var med på å sikre Evertons første trepoenger denne sesongen. Southampton ble slått 3-0 på hjemmebane.

Southampton fikk kampens første store sjanse da Sadio Mané kom alene gjennom med keeper Tim Howard etter 20 minutter. Fra skrått hold ble det vanskelig for Southampton-spilleren, og Evertons sisteskanse Tim Howard reddet.

0-1: Romelu Lukaku header inn lørdagens første Everton-mål. Foto: James Marsh / BPI / Digitalsport

Rett etter forsøket til Mane kontret Everton inn 1-0. Arouna Kone la presist inn fra høyrekanten, og foran mål var Romelu Lukaku høyest av alle, og headet inn ledermålet.Gjestene kunne lagt på til 2-0 rett før halvtimen var spilt. Lukaku fant Ross Barkley foran mål, men midtbanespilleren avsluttet svakt rett på keeper Maarten Stekelenburg.

Lukaku og Barkley kombinerte igjen rett før pause. Denne gangen var det Lukaku som startet angrepet, og sendte av gårde Barkley. Den belgiske spissen fikk ballen tilbake rett utenfor 16-meteren, og avsluttet kaldt langs bakken og i mål.

Etter pause jaktet hjemmelaget redusering, men slet med å spille seg gjennom Everton-forsvaret. Mane prøvde seg på et langskudd etter 78 minutter, men en god redning av Howard forhindret scoring.

Barkley fikk en ny sjanse sju minutter før slutt. Séamus Coleman fant lagkameraten med en pasning noen meter inne i 16. meteren. Med en touch fintet Barkley bort Cédric Soares, før han curlet ballen inn i motsatt hjørne. Dermed fastsatte han sluttresultatet til 3-0, og sørget for tre poeng til Everton.

I første runde spilte Southampton 2-2 og uavgjort mot Newcastle. Samme resultat ble det for Everton hjemme mot Watford.