Bryne hadde en mager uttelling over en lengre periode, med blant annet tre kamper på rad uten scoringer. Sist søndag løsnet det for laget hjemme mot Hønefoss, og laget ledet 3-0 før de slapp gjestene inn i kampen igjen mot slutten. Men tre verdifulle poeng fikk likevel laget med seg. I kveldens bortekamp mot Fredrikstad jakter Gaute Larsens mannskap en ny seier.

Fredrikstad på sin side gikk på en stjernesmell borte mot Brann på mandag. Etter 90 minutters ydmykelse ble laget sendt hjem som slakt etter å ha tapt 1-5. Bryne-trener Gaute Larsen har valgt å gjøre en forandring på laget før bortemøtet mot Fredrikstad. Aram Khalili går inn i spann med Oddbjørn Skartun på topp, mens Mads Bøgild er blitt henvist til innbytterbenken.

Bryne stiller slik (4-4-2): Anders Kristiansen – Vegar Landro, Marius Lode, Krister Wemberg, Paul Addo – Jon-Helge Tveita, Bjørnar Holmvik, Sabri Khattab, Robert Undheim – Oddbjørn Skartun, Aram Khalili.