Lille Celta har hatt en kjempestart på sesongen, noe som fortsatte mot regjerende mester Barcelona onsdag. Barcelona hadde vunnet alle sine kamper før onsdag, men fikk juling i Vigo.

Nolito gjorde sitt femte mål for sesongen da han sendte vertene i føring etter 26 minutter. Bare fire minutter senere doblet Liverpool-vrakgodset Iago Aspas med en lekker lobb. Nolito hadde den målgivende pasningen.

Giftig duo

Samme duo var på farten elleve minutter etter sidebytte. Igjen scoret Aspas, og paralyserte katalanere skjønte ikke hva som hadde truffet dem.

Først etter 80 minutter kom gjestene seg fra sjokket da Neymar reduserte. Det ble med den ene trøstemålet. Svenske John Guidetti fastsatte resultatet til 4-1 etter 83 minutter.

– Vi må bare gratulere Celta, de var det beste laget i dag. De var overlegne i angrep, på midtbanen og i forsvar. Det er kun det jeg har å si, sa Barca-trener Luis Enrique.

Real Madrid på topp

Real Madrid utnyttet Barcelonas feilskjær og gikk til topps i ligaen med 2-1 borte mot Athletic Bilbao. Karim Benzema ble den store helten.

Spissen laget 1-0 etter 19 minutter. Sabin Merino utlignet til 1-1 etter 68 minutter, noe som var hovedstadslagets første baklengsmål i ligaen denne sesongen, men Benzema var på farten igjen like etterpå. Kun to minutter senere scoret franskmannen oppgjørets siste mål da han satte inn 2-1. Real Madrid leder den spanske eliteserien på målforskjell med 13 poeng. Også Barcelonas overmenn har samme poengsum etter fem runder.

Kampen mellom Rayo Vallecano og Sporting Gijon endte 2-1. Javi Guerra ble matchvinner. Oppgjøret mellom Levante og Eibar sluttet 2-2. Deyverson utlignet på overtid for Levante. (©NTB)