Gareth Bale hamret ballen i mål bak Joe Hart i kampen mot England forrige torsdag. Kan han gjenta bedriften mot Russland mandag? Gareth Bale hamret ballen i mål bak Joe Hart i kampen mot England forrige torsdag. Kan han gjenta bedriften mot Russland mandag? Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

I kveld kan Bale bli historisk: - Jeg føler med keeperne

Gareth Bale mener det er tre grunner til at han hamrer inn frispark i EM.

Skal Wales lykkes i EM, må Gareth Bale lykkes i EM. Det er så enkelt.

Med én kamp igjen av gruppespillet, ser ting lyst ut for Wales med tanke på avansement. Før kampen mot Russland mandag kveld innehar Bale og lagkameratene andreplassen.

Seier over russerne vil garantere videre spill i turneringen, men også med tap kan waliserne ha gode sjanser til å gå videre blant de beste treerne.

Platini og Zidane

Så langt i mesterskapet har Gareth Bale vært avgjørende for waliserne. I åpningskampen mot Slovakia skrudde han inn et vakkert frispark, i en kamp som til slutt endte med seier. I kampen mot England satte han inn ledermålet med et frispark fra 30 meter, som Joe Hart vel kunne håndtert bedre. Kampen endte dog til slutt med tap 2-1.

Gareth Bale bidro til at Wales slo Slovakia i åpningskampen i EM. Foto: AP Photo/Petr David Josek

To frisparkmål på to kamper er imponerende. Såpass imponerende at det i løpet av EMs historie, kun er tre spillere som har scoret på to frispark i løpet av samme mesterskap: De tre er Michel Platini, Zinedine Zidane og Thomas Hässler.Skulle Bale hamre inn et frispark mot Russland, blir han den første i historien som scorer på tre frispark i samme EM, ifølge The Telegraph. Overfor avisen oppgir han flere grunner til at frispark ofte er lik mål i Bales tilfelle.

— Ballen er annerledes

— Ballen er definitivt annerledes fra ballen som brukes i La Liga eller Premier League. Når du treffer den godt, så flakker den veldig. Man føler for keeperne, men det er bra for oss, sier Bale ifølge The Telegraph.

Real Madrid-stjernen forklarer også at han bruker god tid før hver kamp på å studere motstanderens keeper. Så gir han også en lagkamerat noe av æren.

Gareth Bale vil skyte Wales videre i EM. Foto: AP

— Vi har alltid James Chester i muren. Selv om det bare forstyrrer keeper bittelitt, så hjelper det. Det kan få keeper til å ta et steg til feil side, sier Bale.Svarte tv-skjermer under EM?

26-åringen hadde 19 mål på 21 kamper for Real Madrid i den spanske ligaen forrige sesong. Mulig har han plukket opp en ting eller to fra lagkamerat Cristiano Ronaldo når det kommer til frisparkteknikk.

— Frispark er som straffe å regne

— Egentlig ikke. Jeg gjør det på min måte og liker min egen stil. Hvordan jeg treffer ballen kommer an på hvor jeg er på banen og på hvilken side. Jeg brukte å skru ballen mer tidligere, men lærte meg en ny teknkk. Å skru ballen ble litt kjedelig.

— Ballen kan gå 50 meter over, men det ser enda bedre ut når den går inn. Ballen kan gå hvor som helst, sier Bale.

Men lagkameratene vet at ofte er hvor som helst i nærheten av målet. Lagkamerat Johnny Williams sa det på følgende vis etter kampen mot Slovakia:

— Et frispark like utenfor 16-meteren er nesten som et straffespark å regne med Gareth Bale.

Så får tiden vise om Bale blir historisk mandag kveld.

Russland - Wales og England - Slovakia spiller begge klokka 21 mandag kveld, og vises på henholdsvis NRK 3 og NRK 1.