Roger Finjord fikk en pefekt start som sjef for det norske landslaget.

Han startet med å slå Skottland 4-0 i en treningskamp, og fortsatte med å vinne med fire borte mot Kasakhstan i den første kvalifiseringskampen til EM i Nederland om to år.

Ada Hegerberg scoret to ganger før pause, mens Emilie Haavi sørget for å doble den ledelsen innen 16 minutter var spilt av annen omgang.

Roger Finjord blir Norges nye landslagssjef, ifølge VG. Foto: NTB SCANPIX

— Det var en meget sterk prestasjon på et underlag som var veldig utfordrende. Det var en veldig profesjonell kamp og jeg er imponert over jentene, sier Finjord til Aftenposten. Roger Finjord ble hyllet for sin lidenskapelige tale da han ble presentert:

Utvikler det norske spillet

Han forteller om et stort engasjement og vilje til å jobbe for hverandre når vi spør om hvordan han vil oppsummere sine to første kamper som hovedtrener.

— Vi har klart å skape et spill på motstanderens halvdel. I dag ga vi hverandre mange alternativer. Vi scoret fire fine mål akkurat som vi ønsker å gjøre det. Vi klarer å holde ballen i laget og være kreative, sier han.

Under sommerens VM i Canada ble det en debatt om hvordan et norsk landslag bør spille. Veteran Solveig Gulbrandsen var blant dem som sa rett ut at Norge ikke ville «få ferdighetene til å styre fotballkamper».

Spillere som Ada Hegerberg og Lene Mykjåland var ikke enige.

— Vi har mange tekniske spillere med et høyt ferdighetsnivå, sier Finjord.

Viktig OL-kvalifisering i mars

Han mener «kontrollerende gjennombruddshissige» er den beste måten å beskrive hvordan han ønsker at Norge nå skal spille.

Norges neste kamp blir fredag 23. oktober mot Wales i Ålesund.

— Nå skal vi evaluere disse kampene, og så skal vi jobbe inn mot enkeltspillere den neste tiden. Vi skal være klare på hva det er vi skal prioritere inn mot Wales-kampen, sier han.

- Hvor mye tenker dere nå på OL-kvalifiseringen som kommer i mars?

— Vi tenker kun utvikling, og det er en viktig del av det utviklingsløpet vi har lagt, sier Finjord.

Under sommerens VM skrev Aftenposten om mangelen på minoritetsjenter i norsk fotball. Saken skapte mye debatt. Les saken her: