SANDEFJORD (Aftenposten.no): Sjefen, Bob Bradley, er glad for at han har en spiller som presterer så bra i kamp etter kamp, Han er derimot ikke glad for at Eliteseriens store overraskelse denne sesongen kan forsvinne før august måned er over.

Liker ikke tanken

• Det blir en tøff situasjon for oss dersom Diomande forlater. Vi må prøve å spille fotball også uten ham slik vi har spilt hele denne sesongen. Det blir en tøff oppgave for hele laget. Samtidig er sportssjef Inge-André Olsen hele tiden ute etter forsterkninger, sier Stabæk-trener Bob Bradley etter seieren mot Sandefjord.

Han kan ikke få fullrost sin spiss.

• Diomande er ikke bare målscorer men en skikkelig lagspiller som sliter hele kampen, forteller Bradley.

Diomande selv møtte ikke media like etter kampslutt. Da lå han strak ut i Stabæk— garderoben med isposer på forstrekte muskler.

• Vi kjemper om medalje i serien og er i semifinalen i cupen. Det er klart at en trener alltid vil beholde sine beste spillere, sier Bradley.

Etter bare fire minutter av kampen viste Adama Diomande hvorfor det er representanter for andre klubber på hver eneste Stabæk-kamp for å se hva han egentlig er god for. Han scoret et vakkert mål.

• Vi trenger ikke selge, men er prisen riktig blir vi nødt til å vurdere det, sier sportssjef i Stabæk Inge-André Olsen til Aftenposten. Han var til stede på stadion for å se at Stabæk fortsatt vinner og fortsatt har en mulighet til å ta igjen Rosenborg.

Interesse for flere spillere

Olsen kan fortelle at det er interesse utenfra for flere av spillerne til Stabæk. Men han vil ikke si hvilke klubber det er snakk om og om det faktisk eksisterer konkrete bud på noen av spillerne, Diomande inkludert. Han vil heller ikke si hvor høyt et bud må være for at de skal vurdere salg. Diomande har kontrakt med Stabæk til 2017. - Klubben er ikke nødt til å selge. Og det blir uansett ikke snakk om noe billigsalg, sier Olsen.

Sandefjords mareritt

Kampen ble nok et mareritt for Sandefjord. Etter bare fire minutter satte superspissen til Stabæk inn 1–0 og da Cole Grossmann scoret etter 12 minutter og ga bortelaget ledelsen 2-0, så det hele mørkt ut. Sandefjord var fullstendig spilt av banen i 20 minutter.

De kom seg til hektene og halvveis ut i andre omgang hadde de utlignet Stabæks ledelse.

To straffesituasjoner, en straffe

Men på stillingen 2–2 kom to omdiskuterte situasjoner. Først da Diomande ble, ifølge dommer Espen Berntsen, felt innenfor 16-meteren og Stabæk ble tildelt straffe til heftige protester fra Sandefjord.

Den samme Berntsen ble ikke noe mer populær da hele stadion, Sandefjord-benken inkludert, ville ha straffe da Kjell Rune Sellin på vei gjennom muligens ble felt av Birger Meling. Berntsen vinker det av.

• Straffen som Stabæk fikk var litt tvilsom. Situasjonen da Sellin ble felt, var helt klart straffe, sa en oppgitt Sandefjord-trener Lars Bohinen etter kampen.