– Vålerenga er i litt samme posisjon som oss i år. De har nok prestert litt under sine egne forventnigner. De er nok helt sikkert gira på å slå tilbake mot oss søndag, men vi er gira vi også. Vi har hatt et godt tak på Vålerenga her ute og håper det skal fortsette, men det blir nok en tøff kamp, sier Oddbjørn Lie.

Ny utfordring på høyrebacken

Adam Arnarson pådro seg rødt kort mot Bodø/Glimt. Det gjør at Trond Fredriksen må finne en ny høyreback til søndagens kamp mot Vålerenga.

På fredagens trening ble faktisk unggutten Jørgen Hatlehol drillet som høyreback.

– Det kan fort være at han starter søndag, sier AaFK-trener Trond Fredriksen.

– Er han klar for eliteseriespill?

– Ja, hvorfor ikke? Det er det vi forbereder han mot hver dag. Hvis han skal bli en eliteseriespiller, så må vi gi han sjansen en eller annen gang, sier Fredriksen.

Selv om det var Hatlehol som i går hadde vest på seg – som ofte er en pekepinn på at du starter søndagen – er det ting som tyder på at Hatlehol kanskje må vike plass likevel.

Fredag var nemlig ikke Vebjørn Hoff på AaFK-trening. Han var opptatt med eksamen.

Et alternativ er at Hoff spiller back. Et annet kan være at Hoff går inn på kanten, Riise ned på backen og Mikkel Kirkeskov over på høyrebacken.

– Vi har flere alternativer. Mikkel, Daniel Gretarsson og Jørgen kan spille der. I tillegg kan Vebjørn og Bjørn Helge (Riise) spille der, sier Trond Fredriksen.

– Har du bestemt deg for hvem som skal starte der?

– Ja, det har jeg, svarer Fredriksen – uten å ville røpe svaret fasiten til Sunnmørsposten.