Per Joar Hansen ønsker offensivt trykk foran møtet med Esbjerg i Royal League, og det betyr at Thorstein Helstad får solid støtte av Frode Johnsen på topp.

— Vi prøver fortsatt å jobbe med den formasjonen. Det har kostet oss noen baklengsmål, men det har vært mange "rotemål", sier Per Joar Hansen til adressa.no.

Selv om laget har slitt med en del defensive problemer i vinter, fastholder Hansen at angrepsspillet også er kjernen i forsvarsarbeidet.

— Vi er mest opptatt av å skape noe selv. Jo mer vi skaper, jo mindre må vi jage ballen. Vi må skape egne sjanser og sette trykk på motstanderen. Det er veldig godt forsvarsspill, mener Per Joar Hansen.

Mot Esbjerg må han klare seg uten skadde Ørjan Berg og en syk Christer Basma. I tillegg er både Miika Koppinen og Robbie Russell et par uker unna å være kampklare etter sine operasjoner.

RBKs lag: Espen Johnsen - Mikael Dorsin, Bjørn Tore Kvarme, Erik Hoftun, Ståle Stensaas - Jan Gunnar Solli, Frode Johnsen, Roar Strand - Alexander Ødegaard, Thorstein Helstad, Daniel Braaten

Benken: Ivar Rønningen, Vidar Riseth, Fredrik Winsnes, Alexander Tettey, Øyvind Storflor, Harald Martin Brattbakk.