– Jeg trente med Hødd første gang på onsdagen, skrev under overgangspapirene to dager senere, og søndagen debuterte jeg fra start av borte mot Hamkam. Så det gikk litt fort i «svingene» akkurat da, sier Hødds nye høyreback Jonas Ingebrigtsen.

Årsaken til at Hødd valgte å hente Jonas midt i sesongen, var at lagets faste høyreback Akeem Latifu ble solgt til AaFK rett før overgangsvinduet lukket.

Og 21-åringen fra Ålesund har ikke angret et sekund.

– Jeg har blitt utrolig godt mottatt i Hødd, og stortrives allerede. Jeg føler også at jeg har blitt stadig bedre og tryggere i backspillet mitt, det første kvarteret i debuten mot Hamkam var fælt, smiler han.

Skjer raskt

Da gjorde han i følge eget utsagn flere grove feilvurderinger, men klarte å spille seg inn i kampen etter hvert.

– Alt skjer så mye raskere på dette nivået. Jeg må framfor alt tenke raskere, for jeg får en mann over meg med en gang jeg får ballen. I Herd hadde jeg tid på meg til å ta ned ballen, kikke opp og vurdere flere pasningsalternativer før jeg slo pasningen. Slik er det ikke nå.

Ekte Herd-gutt

Jonas er ektefødt Herd-gutt, han har aldri vært innom en annen klubb før han gikk til Hødd for få uker siden. Han var lagkaptein i Herd før han var 20 år, og innrømmer at det var vanskelig å forlate klubben i sitt hjerte nå. Med tabelltopp og opprykk nesten sikret allerede.

– Jeg møtte stor forståelse i Herd, og det gjorde valget mitt mye enklere. Nå har jeg skrevet under for Hødd ut 2015, og på sikt er målet å få spille i eliteserien. Kanskje for AaFK — hvem vet?, sier han.

Ingebrigtsen er best offensivt, mener han.

– Det er der jeg har hatt min styrke så langt, og jeg har en del å jobbe med i mitt defensive bidrag i Hødd. Men jeg er lærevillig, og føler allerede at jeg er blitt bedre der. Jeg har vel ingen spesielle svakheter som spiller, men kan bli bedre i alt, mener han.

Strømmen

Søndag spiller Hødd hjemme mot Strømmen, som kjemper desperat for ny kontrakt.

– Vi vil gjøre alt for å havne blant de seks beste til slutt, som gir oss muligheten til opprykk via play-off. Jeg kjenner overhode ikke til dette Strømmen-laget, men på hjemmebane skal vi slå dem uansett. Og jeg håper å bidra med mitt til at vi får tre nye poeng søndag, forteller han.

Fakta Jonas Ingebrigtsen

ALDER: 21 år

KLUBB: Hødd

TIDLIGERE KLUBB: Herd

PLASS PÅ BANEN: Høyreback

Favorittspiller: Sergio Ramos, Real Madrid

FAVORITTKLUBB: Manchester United

  • Følg Hødd - Strømmen her: