I mai signerte den tidligere Strømsgodset-spilleren Bersant Celina en proffkontrakt med Manchester City.

Nå har 18-åringen imponert såpass for klubbens ungdomslag at han er tatt ut i kamptroppen til førstelagets FA-cup-kamp mot Sheffield Wednesday.

På Celinas twitter-konto har gratulasjonene allerede begynt å strømme inn.

Manchester City har som kjent flere verdensklassespillere i troppen, og satser også tungt på eget ungdomsakademi. Dermed er det imponerende at Celina allerede i en alder av 18 år har begynt å melde seg på i kampen om en førstelagsplass.

Celina er angrepsspiller, og vil dermed kjempe om spilletid med profiler som Jesús Navas, Samir Nasri, David Silva og Stevan Jovetic. Veien til kamptroppen har blitt kortere for Celina på grunn av skadene til Edin Dzeko og Sergio Aguero.

Celina gjorde sin debut for Citys U18-lag i en seier over Wolverhampton tilbake i januar 2013. Familien har engasjert den tidligere Liverpool— og Manchester United-spisser Michael Owen som agent for 18-åringen. Celinas far Eduar vil nå fly ned til England sammen med familiens eldste sønn, for å følge Bersant Celinas eventuelle debut.

— Dette er veldig hyggelig. Han trente med laget i dag, han har trent med dem de siste dagene. Etter treningen fikk han beskjed om at han skal være med laget i morgen, sier Eduar Celina til Aftenposten.

Vil spille for Kosovo

Han har spilt for aldersbestemte landslag i Norge, men er født i Kosovo. I mars gjorde Celina det klart at han ønsker å spille landslagsfotball for fødelandet.

— Det var en åpenbar beslutning for meg å gjøre dette - det hadde bare ikke vært klart de siste årene om Kosovo kunne klare å opprette et landslag, sa Celina til Manchester Evening News.

Kosovo spilte sin første offisielle landskamp mot Haiti i mars. Kampen endte 0-0, og Celina var langt fra den eneste spilleren med bånd til Norge.

Ardian Gashi (norsk landslagsspiller), Avni Pepa (Sandnes Ulf), Anel Raskaj (Sandnes Ulf), og Flamur Kastrati (Strømsgodset) var også med i Kosovos tropp.