Den walisiske angrepsspilleren Ched Evans, som siden 2012 har sonet en fengselsstraff etter en voldtektsdom, ser ut til å være nær ved å signere for en ny klubb. En avgjørelse som er ventet å skape sterke reaksjoner.

For da Evans ble invitert til å trene med sin tidligere klubb Sheffield United i november, endte det med så sterke protester fra supportere, sponsorer og flere profilerte personligheter, at klubben så seg nødt til å trekke tilbake innbydelsen. Siden har 25-årige Evans, som også har a-,

Og nå ser waliseren ut til å kunne få napp hos Hartlepool. Klubben rykket sist sesong ned fra League One, og ligger nå helt sist i League Two, som er nederste trinn i Football League. Desperasjonen etter å komme seg opp på trygg grunn har fått manager Ronnie Moore til å ønske seg Evans til jul.

– Det er mulig vi henter ham. Om vi kan få det til, så ønsker jeg at det skal skje. Han har bevist at han er en målscorer. Nå har han sonet sin straff, og han er klar for å spille fotball, sa Moore etter kampen, ifølge Daily Mail.

Store profiler protesterte

Blant de som protesterte da Sheffield United ville la Evans trene med dem var visestatsminister Nick Clegg. Også friidrettsstjernen Jessica Ennis-Hill protesterte. Hun har en tribunedel oppkalt etter seg på laget stadion, og truet med å trekke navnet sitt derfra.

Hartlepool-manager Morre sa at han ikke har betenkeligheter med å hente den kontroversielle angriperen.

– Jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal hente ham. Han har gjort en feil, og kanskje ikke beklaget på riktig måte — og jeg vet han har en ankesak på gang - men om han kommer hit, så kan han være en viktig brikke i å få oss ut av trøbbel, sa Moore.

Lørdag spilte laget hans 1-1 hjemme mot Oxford. Dermed har de gått ni kamper uten seier, og nå er avstanden til trygg grunn sju poeng.